ΝΥΓΗΡΙΑ - ΜΕΣΙΗ Αργεντινή μπορεί για μια ακόμη φορά να μην έπεισε τους οπαδούς και φίλους της ανά τον κόσμο, αφού έστω και αν νίκησε 3-2 τη Νιγηρία και πήρε την πρώτη θέση του 6ου ομίλου και ταυτόχρονα την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, φανέρωσε για άλλη μια φορά τεράστιες αδυναμίες.

Από την άλλη, οι Αφρικανοί πέτυχαν τον

στόχο τους, αφήνοντας 3ο τελικά το Ιράν. Η χώρας της Μέσης Ανατολής πριν από την 3η αγωνιστική, είχε μαθηματικές ελπίδες, ωστόσο γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Βοσνία και ουσιαστικά αποχαιρέτησαν μαζί τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Και πάλι ο Μέσι…

Αργεντινή και Νιγηρία πρόσφεραν ακόμη ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο κοινό, η λήξη του οποίου βρήκε νικήτρια την ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια με 3-2 χάρις στα γκολ των Μέσι (3΄, 45΄+) και Ρόχο (50΄), ενώ για τους Αφρικανούς είχε σκοράρει δύο φορές ο Μούσα, στο 4ο και 47ο λεπτό.

Η Αργεντινή ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 6ο όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις, τερμάτισε πρώτη και στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο από τον 5ο όμιλο, ενώ παρά την ήττα η Νιγηρία κατετάγη δεύτερη και θα παίξει με την πρώτη ομάδα του ίδιου ομίλου, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Γαλλία.

Ο αγώνας στο «Εστάντιο Μπέιρα-Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε ήταν πολύ θεαματικός εξαρχής, αφού οι δύο αντίπαλοι έμειναν μακριά από σκοπιμότητες και συντήρηση δυνάμεων. Το ξεκίνημα του αγώνα, άλλωστε, προοιωνιζόταν τη συνέχεια, αφού μόλις στο 4ο λεπτό το σκορ ήταν 1-1 (!). Ο Λιονέλ Μέσι «άνοιξε λογαριασμό» στο παιχνίδι στο 3΄, παίρνοντας το ριμπάουντ από το σουτ του Ντι Μαρία στο δοκάρι, αλλά στην επόμενη επίθεση οι «πράσινοι αετοί» ισοφάρισαν με ωραίο, τεχνικό σουτ του Αχμέντ Μούσα.

Η «αλμπισελέστε» κυριάρχησε στη συνέχεια, είχε έντονη επιθετική δραστηριότητα κι έχασε ευκαιρίες με τους Ιγκουαΐν, Αγουέρο και Ντι Μαρία, πριν ο Μέσι φτάσει τον Νεϊμάρ στην πρώτη θέση των σκόρερ σημειώνοντας το τέταρτο τέρμα του στο Μουντιάλ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Νιγηρία ισοφάρισε και πάλι με τον Μούσα (47΄), που τελείωσε άψογα τη φάση, αλλά οι «τρύπιες άμυνες» έδωσαν την ευκαιρία στον Μάρκος Ρόχο να γράψει (με προβολή) το 3-2 στο 50΄, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ομερούο, Οσανίουα

ΝΙΓΗΡΙΑ (Στίβεν Κέσι): 1. Βίνσεντ Ενιεάμα, 2. Γιόζεφ Γιόμπο, 5. Εφε Άμπροουζ, 7. Αχμέντ Μούσα, 8. Πίτερ Οντεμβίγκι (80΄ 19. Ούτσε Νουαφόρ), 9. Εμάνουελ Εμενίκε, 10. Τζον Όμπι Μίκελ, 13. Τζουγουόν Οσανίουα, 17. Ογκένι Ονάζι, 18. Μάικλ Μπαμπαντούντε (66΄ 20. Οκετσούκβου Ουτσέμπο), 22. Κένεθ Ομερούο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1. Σέρχιο Ρομέρο, 2. Εζεκιέλ Γκαράι, 4. Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 5. Φερνάντο Γκάγκο, 7. Άνχελ Ντι Μαρία, 9. Γκονζάλο Ιγκουαΐν (90΄ 6. Λούκας Μπίλια), 10. Λιονέλ Μέσι (63΄ 19. Ρικάρντο Άλβαρες), 14. Χαβιέρ Μασεράνο, 16. Μάρκος Ρόχο, 17. Φεντερίκο Φερνάντεζ, 20. Σέρχιο Αγουέρο (38΄ Εζεκιέλ Λαβέτσι).


Δεν τα κατάφερε το Ιράν

Η Βοσνία επικράτησε με 3-1 του Ιράν στην τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντιάλ σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη στην «Αρένα Φόντε Νόβα». Τα τέρματα για τους Βόσνιους πέτυχαν οι Τζέκο (23΄),Πιάνιτς (59΄) και Βρσάγεβιτς (83΄), ενώ για το Ιράν είχε μειώσει προσωρινά ο Γκουσανετζχάντ στο 82΄. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας στην διοργάνωση και για τις δύο ομάδες.

Το Ιράν παρόλο που με νίκη είχε ελπίδες να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού μπήκε στον αγώνα με πρωταρχικό του μέλημα να μην δεχτεί γκολ και προσπάθησε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Οι παίκτες της Βοσνίας, που έπαιζαν χωρίς άγχος, εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που τους έδωσαν οι αντίπαλοί τους και στο 23΄ μπήκαν μπροστά στο σκορ όταν ο Τζέκο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία των διχτύων του Χαγκίγκι. Το Ιράν παραλίγο να ισοφαρίσει στην μοναδική του καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος στο 25΄ αλλά το σουτ του Σοτζάι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Βοσνίας.

Στην επανάληψη η υπεροχή των Βόσνιων διατηρήθηκε και στο 59΄ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Ιμπίσεβιτς να δίνει την ασίστ στον αμαρκάριστο μέσα στην μικρή περιοχή του Ιράν Πιάνιτς που σκόραρε με πλασέ. Με την ψυχολογία στα ύψη οι Βόσνιοι πίεσαν και για τρίτο τέρμα αλλά ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια.

Στο 82΄ το Ιράν βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Βοσνίας και κατάφερε να μειώσει με τον Γκουσανετζχάντ πέτυχε παράλληλα και το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στο Μουντιάλ. Άμεση ήταν η απάντηση των Βόσνιων με τον Βρσάγεβιτς να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 83΄.

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Μπέσιτς – Ανσαριφάρντ

ΒΟΣΝΙΑ (Σάφετ Σούσιτς): 1. Ασμίρ Μπέγκοβιτς, 2. Αβντίγια Βρσάγεβιτς, 4. Εμίρ Σπάχιτς, 5. Σεάντ Κολάσινατς, 7. Μουχαμέντ Μπέσιτς, 8. Μιραλέμ Πιάνιτς, 11. Εντίν Τζέκο (84΄ Εντίν Βίσκα), , 15. Τόνι Σούντζιτς (79΄ 23. Σεχάντ Σαλίχοβιτς), 14. Τίνο-Σβεν Σούσιτς (79΄ 23΄ Σεχάντ Σαλίχοβιτς), 9. Βένταντ Ιμπίσεβιτς, 21. Ανέλ Χάντζιτς (61΄ 6. Ογκνιέν Βράνιες).

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρός): 12. Αλιρέζα Χαγκίγκι, 15. Πέτζμαν Μοντασέρι, 4. Τζαλάλ Χοσεϊνί, 5. Αμίρ Σαντεγκί, 23. Μεχρντάντ Πουλαντί, 3. Εσάν Χαϊσάφι (63΄ 9. Αλιρεζά Τζαχάν) , 6. Τζαβάντ Νεκουνάμ, 14. Αντράνικι Τιμοτιάν, 21. Ασκάν Ντεζάγκα (68΄ 10. Καρίμ Ανσαριφάρντ), 16. Ρέζα Γκουσανετζχάντ, 7. Μασούντ Σοτζάι (46΄ 2. Κσόρο Χεϊνταρί).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.