ΜΕΞΙΚΟΤο Μεξικό επικράτησε με 1-0 του Καμερούν σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας στο στάδιο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ορίμπε Περάλτα στο 61΄.

Το Μεξικό ξεκίνησε τον αγώνα πιο δυνατά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος στο 11΄ αλλά το γκολ λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσαιντ.

Οι «Αζτέκοι» συνέχισαν να απειλούν φτάνοντας με ευκολία στην μεγάλη περιοχή του Καμερούν αλλά οι Αφρικανοί ήταν αυτοί που έχαναν τις ευκαιρίες αρχικά με την κεφαλιά του Ετό στο 21΄,που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Οτσόα, ενώ στο 24΄ και πάλι ο πρώην αστέρας της Τσέλσι δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής μετά από φάση διαρκείας.

Στο 30΄ ο Ντος Σάντος μετά από κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά και πάλι ακυρώθηκε ως οφ σάιντ μετά από λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα έδειξε να μην επηρεάζεται απο τις διαιτητικές αστοχίες διατήρησε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε τελικά να πάρει το προβάδισμα στο 61΄ όταν μετά από εξ επαφής απόκρουση του Ιτάνζ σε τετ α τετ με τον Ντος Σάντος η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Περάλτα που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Μετά την επίτευξη του τέρματος το Μεξικό «ηρέμησε» τον ρυθμό με αποτέλεσμα οι Καμερουνέζοι να κυνηγήσουν το τέρμα της ισοφάρισης και παραλίγο να το πετύχουν στο 90΄αλλά ο Οτσόα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μουκατζό.

Διαιτητής: Βιλμάρ Ρολντάν (Κολομβία)

Κίτρινες: Μορένο – Νουνκό

Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): 13. Γκιγέρμο Οτσόα, 7. Μιγκέλ Λαγιούν, 2. Φραντσίσκο Ροντρίγκες, 4. Ράφαελ Μάρκες, 15. Έκτορ Μορένο, 22. Πολ Αγκιλάρ, 6. Έκτορ Ερέρα (89΄ 3. Κάρλος Σαλτσίδο), 18. Αντρές Γκουαρδάδο (69΄ 8. Μάρκο Φαμπιάν), 23. Χοσέ Χουάν Βάσκεθ, 10. Τζιοβανι Ντος Σάντος, 19. Ορίμπε Περάλτα (74΄ 14. Χαβιέρ Ερνάντες).

Καμερούν (Βόλκερ Φίνκε) : 16. Σαρλ Ιτάνζ, 2. Μπενουά Ασού Εκοτό, 4. Σέντρικ Ντζεγκού (46΄ 5. Ντάνι Νουνκό), 14. Αουρελιέν Σεντζού, 3. Νίκολας Ενκουλού, 17. Στεφάν Μπιά, 6. Αλεξ Σονγκ (79΄ 15. Ακίλε Γουεμπό), 18. Ενοχ Εγιόνγκ, 8. Μπέντζαμιν Μουκαντζό, 13. Έρικ-Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ, 9. Σαμουέλ Ετό.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.