Με απόφαση της συνέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος

Από συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων τον Νοέμβριο του 2013 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)Απόφαση για κλείσιμο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για αόριστο χρονικό διάστημα πήραν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος μετά από πολύωρη επεισοδιακή συνεδρίασή τους και εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων της κυβέρνησης για τη διαϊδρυματική κινητικότητα του κλάδου.

«Αποφασίζουμε το οριστικό κλείσιμο του ΕΜΠ μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια να συνεχίσουν μαζικά τους αγώνες τους και με τον τρόπο που θεωρούν πιο αποτελεσματικό, όπως πολύ καλά έκαναν το προηγούμενο διάστημα» αναφέρεται στο ψήφισμα που εξέδωσε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος.

«Θεωρούμε απαράδεκτες και κατάπτυστες τις απαντήσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ότι αφορά τα θέματα διαθεσιμότητας-κινητικότητας στους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων» τονίζουν στο ίδιο κείμενο.

«Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναστείλαμε την τρίμηνη απεργία μας με απόφαση γενικής συνέλευσης καθώς δεχτήκαμε τη συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα, ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία αναδιάρθρωση σε αυτά» συνεχίζουν οι υπάλληλοι.

«Η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Παιδείας αφού εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια της διαθεσιμότητας ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας, στην συνέχεια υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα εμφανίζοντας μια “διαφωνία” μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Μεταρρύθμισης, απειλώντας μας ξανά με απολύσεις» τονίζουν ακόμη.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.