«Δεν έχει επαφή με τον μέσο άνθρωπο» δηλώνουν οι Ρεπουμπλικάνοι

ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝΗ οικογένεια Κλίντον εγκατέλειψε το 2000 τον Λευκό Οίκο εντελώς χρεοκοπημένη, αποκάλυψε η Χίλαρι Κλίντον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News.

Η ίδια εξήγησε ότι ο Μπιλ Κλίντον ολοκλήρωσε τις δύο προεδρικές θητείες για να ριχτεί μετά σε δικαστικούς αγώνες για τα σκάνδαλα που είχαν στιγματίσει την προεδρία του, ιδίως η υπόθεση της Μόνικα Λιουίνσκι.

Παράλληλα, «έτρεχαν» δάνεια για τις σπουδές της κόρης τους, Τσέλσι.

Μπορεί η ίδια να εξελέγη γερουσιαστής μετά τη «θητεία» ως Πρώτη Κυρία, μπορεί ο Κλίντον να έγινε περιζήτητος για ομιλίες σε ξένα πανεπιστήμια και ινστιτούτα, όμως, τα δικαστήρια που έτρεχαν δημιουργούσαν έξοδα της τάξης των 10,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως συμβαίνει συνήθως, οι τοποθετήσεις της Χίλαρι εξαγρίωσαν τους Ρεπουμπλικάνους. «Νομίζω ότι έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό την επαφή με τον μέσο άνθρωπο. Το θέμα δεν είναι αν ήταν χρεοκοπημένοι ή όχι. Είναι το πώς ακούγονται όλα αυτά στους απλούς ανθρώπους» δήλωσε το κομματικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων Ρέινς Πρίμπους.

Όπως γράφει ο Guardian, το 2009 όταν η Χίλαρι Κλίντον έγινε υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση του Ομπάμα, η περιουσία της οικογένειας κινείτο μεταξύ 10-50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από τον κύκλο της οικογένειας, όμως, επισημαίνεται ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων από τις ομιλίες του Μπιλ Κλίντον πήγαιναν σε φιλανθρωπίες.

Η Χίλαρι Κλίντον κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο με τίτλο «Hard Choices» («Δύσκολες Επιλογές»), το οποίο αναφέρεται κυρίως στην τετραετή θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών και σε θέματα που αφορούν από την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012, μέχρι την μεταστροφή της αμερικανικής πολιτικής στο Αφγανιστάν, το αποτέλεσμα της Αραβικής Άνοιξης, τον πόλεμο στη Συρία και τις σχέσεις με τη Ρωσία.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.