Η 80χρονη πλούσια Χανιώτισα εμπιστεύτηκε τον 37χρονο υπάλληλο της τράπεζας στην οποία ήταν πελάτισα και έγινε θύμα μιας απίστευτης ληστείας. Πως έστησαν το κόλπο και πως πιάστηκαν.

LHSTEIA-XANIAΜε ένα σατανικό σχέδιο, το οποίο αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι, κατάφεραν να βάλουν στο χέρι μέρος της αμύθητης περιουσίας 80χρονης Χανιώτισσας.

Η υπερήλικη  που φέρεται να έχει τρανταχτή περιουσία, έχασε μέσα από κυρψώνα στο σπίτι της κοσμήματα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, 1500 χρυσές λίρες και ράβδους χρυσού.

Το στόρυ της απάτης

Το 2012 ο 37χρονος που εργαζόταν στην τράπεζα που ήταν πελάτισα κατάφερε να αποσπάσει την εμπιστοσύνη της και την παρότρυνε να μετατρέψει ποσό περίπου 500.000 ευρώ σε χρυσές λίρες και να τις φυλάξει στην θυρίδα που είχε στην τράπεζα για λόγους ασφαλείας. Η 80χρονη πείστηκε και το έκανε. Μαζί με τις χρυσές λίρες, στη θυρίδα τοποθέτησε κοσμήματα και ράβδους χρυσού.

Στη συνέχεια, προφασιζόμενος την οικονομική κρίση και την κατάσταση ανασφάλειας που είχε δημιουργηθεί στις τράπεζες την έπεισε να μεταφέρει τα κοσμήματα και τις λίρες από την Τράπεζα στο σπίτι της.

Η ηλικιωμένη έφτιαξε μια μυστική κρύπτη, όπου τοποθέτησε για ασφάλεια τον θησαυρό.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2013  ο 37χρονος τραπεζικός προσκάλεσε την ηλικιωμένη γυναίκα να βγούν, φρόντισε να μείνει ξεκλείδωτη η πόρτα του σπιτιού, απ’ όπου στη συνέχεια μπήκαν ο  32χρονος και τον 48χρονος, βρήκαν την κρύπτη και έκλεψαν τις λίρες και τα κοσμήματα.

Οι χρυσοδάκτυλοι

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο κόλπο εμπλέκονται εκτός από τον τραπεζικό υπάλληλο, η φίλη του η οποία είναι επίσης υπάλληλος σε άλλη τράπεζα, ένας συνταξιούχος τραπεζικός και ένας επαγγελματίας οδηγός.

Η αστυνομία όλους αυτούς τους μήνες είχε υπό στενή παρακολούθηση τους τέσσερις οι οποίοι είχαν προκαλέσει υπόνοιες καθώς ζούσαν πέραν των δυνατοτήτων τους.

Το Σάββατο έκανε αιφνιδιαστικές έρευνες στα σπίτια των υπόπτων.

Τα υπόλοιπα του θησαυρού 

Από τις αστυνομικές έρευνες στο σπίτι και το γραφείο τού 37χρονου και της 43χρονης συνεργού του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα εννέα χρυσές λίρες Αγγλίας.

Εξάλλου, στο σπίτι του 32χρονου βρέθηκαν 177 χρυσές λίρες Αγγλίας και το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων πενήντα ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τη ρευστοποίηση μέρους των κλοπιμαίων, ο 37χρονος αγόρασε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και ο 32χρονος ΙΧΕ αυτοκίνητο (τύπου 4×4), τα οποία κατασχέθηκαν.

Τα μέλη της οργάνωσης, εκμεταλλευόμενα τα χρήματα που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση, ζούσαν πολυτελώς, ενώ ο 37χρονος και ο 48χρονος χρηματοδοτούσαν επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, απιστία, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος).

Μέρος των αφαιρεθέντων ειδών πωλήθηκε σε ενεχυροδανειστήριο ιδιοκτησίας 54χρονου και μίας 50χρονης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα αυτό, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.300 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Σε βάρος των δύο ιδιοκτητών του ενεχυροδανειστηρίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για φορολογικές παραβάσεις.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.