ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣΟ Νάιτζελ Φάρατζ και το ευρωφοβικό, ακροδεξιό κόμμα του UKIP ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές των ευρωεκλογών στην Βρετανία, καθώς κατέλαβαν την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από το κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον. Σε αυτή την πορεία ο Φάρατζ είχε ως ένθερμο υποστηρικτή και χορηγό έναν Ελληνα κροίσο.

Ο λόγος για τον εφοπλιστή Δημήτρη Μαρκεζίνη, Demetri Marchessini, γεννημένο στην Αθήνα, αλλά μεγαλωμένο στο Λονδίνο και σπουδαγμένο στις ΗΠΑ, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του στο UKIP, ενώ, με βάση δημοσιεύματα από το «Πρώτο Θέμα» και το Channel 4, έχει προκαλέσει πραγματικό πάταγο με τις ακραίες του απόψεις.

Η εταιρεία του Marchessini & Co., την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του ανθεί οικονομικά ακόμη και σήμερα, ενώ ο 79χρονος, πλέον, Μαρκεζίνης έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο Χάρβαρντ και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μεταξύ ΗΠΑ και Λονδίνου.

Επιθετικός, μισογύνης, ρατσιστής, εχθρός των ομοφυλοφίλων

Ο Δημήτρης Μαρκεζίνης δεν έχει διστάσει να εκφράσει ανοιχτά τις ακραίες του απόψεις σοκάροντας αρκετές φορές τη Βρετανία και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Πρόσφατα, μάλιστα, το Channel 4 έκανε ένα μεγάλο ρεπορτάζ για τον ίδιο και την δράση του προκαλώντας την κοινή γνώμη.

Κατά τον Μαρκεζίνη «Οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν παντελόνια γιατί δεν διεγείρουν τους άντρες και με αυτά επιδεικνύουν ανήθικη και επιθετική συμπεριφορά», ενώ, οργή είχε ξεσηκώσει η δήλωσή του για τις ανύπαντρες μητέρες οι οποίες, υποστηρίζει ότι χρειάζονται ένα χέρι ξύλο, ενώ ένα από τα «αποφθέγματά» του είναι πως «δεν υπάρχει βιασμός από άτομα που οι γυναίκες γνωρίζουν, πρόκειται για εφεύρεση των φεμινιστριών. Ο σύζυγος δεν γίνεται να βιάσει τη γυναίκα του. Από τη στιγμή που η γυναίκα θα θελήσει μία φορά, θα θέλει και γενικά».

Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο με τίτλο “Women in Trousers: a Rear View”. Βιβλίο που περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών που φοράνε παντελόνια και έχουν φωτογραφηθεί με την πλάτη στον φακό. Στόχος του, να καταδείξει το πόσο μη κολακευτικό είναι το παντελόνι πάνω σε μια γυναίκα.

Πραγματικό σάλο, πάντως, έχουν προκαλέσει και οι απόψεις του για την ομοφυλοφιλία όπου ο Μαρκεζίνης τονίζει ότι «Οι ερωτικές σχέσεις των ομοφυλόφιλων δεν μπορούν να διέπονται από έρωτα, παρά μόνο από λαγνεία, ενώ οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να παραμείνουν πιστοί σε αυτές. Η σοδομία είναι έγκλημα εδώ και 2.000 χρόνια. Εχω εξηγήσει πως οι λέξεις “ομοφοβία-ομοφοβικός” δεν υπάρχουν. Δεν έχουν καταγραφεί σε κανένα λεξικό και δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως».

Η σχέση του με τον Φάρατζ και την ακροδεξιά

Ο Δημήτρης Μαρκεζίνης έχει ταχθεί εδώ και αρκετό καιρό υπέρ του κόμματος UKIP, ενώ, θεωρείται ο έκτος μεγαλύτερος χρηματοδότης της παράταξης του Νάιτζελ Φάρατζ.

Το UKIP από την πλευρά του αντιμετωπίζει με μια μικρή αμηχανία τις δωρεές του Μαρκεζίνη, αλλά τονίζει ότι δεν συμμερίζεται τις ακραίες απόψεις του επιχειρηματία. «Μπορεί να κάνει δωρεές σε όποιον θέλει. Από μόνες τους δεν αποκαλύπτουν κάτι», ήταν η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

Ο ίδιος ο Νάιτζελ Φάρατζ τόνισε πριν τις εκλογές «Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο τον επιχειρηματία, γιατί τις έκανε. Έτσι δεν είναι; Είμαι σίγουρος ότι έδωσε τα χρήματα με καλή πίστη. Με καλή πίστη τα πήραμε κι εμείς».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Channel 4 ο Μαρκεζίνης τόνισε υποστηρίζει το UKIP γιατί το «κόμμα του Κάμερον πάει προς τα αριστερά. Είναι ανίκανος”.

«Το Ukip είναι το μόνο που μας εξασφαλίζει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε και πρόσθεσε «Οι πολιτικοί του Ukip είναι παλιόφιλοι μου, γι΄αυτό και προσφέρω χρήματα στο κόμμα. Δεν είμαι επίσημο μέλος του κόμματος. Λέει ότι μου αρέσει και θα συνεχίσω να το λέω».

Επιπλέον, ξαναχτύπησε για τα γυναικεία παντελόνια αναφέροντας «Αν συνεχίσουν οι γυναίκες να φοράνε παντελόνια, οι άντρες θα σταματήσουν να τις πηδ@@@ και ο κόσμος θα καταστραφεί. Γι΄αυτό οι γεννήσεις στην δυτική Ευρώπη βρίσκονται σε πτώση».

Εριστικός και μέσω social media

Στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter, καταφέρεται συστηματικά εναντίον των ξένων κι ειδικά των μουσουλμάνων «που έχουν μολύνει το Λονδίνο», αλλά και στους υπόλοιπους πολιτικούς, Εργατικούς, Τόρις και Κεντρώους.

Στα social media, εκτός από την ελληνική του ταυτότητα, για την οποία είναι πολύ υπερήφανος, αυτοσυστήνεται και ως ένας «πετυχημένος επιχειρηματίας, συγγραφέας, παίκτης του τένις και του μπριτζ, που σιχαίνεται την υποκρισία όποιον μανδύα κι αν ενδύεται».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.