Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

E-shop αποκτά η Τράπεζα της Ελλάδος

22 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος θα διαθέτει τα νομισματικά της προϊόντα
trapeza ths elladosΗλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) θα δημιουργήσει η Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι το τέλος του 2014 προκειμένου να διαθέτει μέσω ηλεκτρονική πλατφόρμας τα νομισματικά της προϊόντα.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα συγκροτήθηκε επιτροπή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που θα αναλάβει να σχεδιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πώληση προϊόντων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η 6μελής επιτροπή θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία διάθεσης νομισματικών προϊόντων του Ελληνικού Δημοσίου μέσω «e-shop» που θα τρέχει από την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα θα διατίθενται συλλεκτικά νομίσματα που εκδίδονται σε ετήσια βάση ή έχουν εκδοθεί στο παρελθόν.

Σημειώνεται πως σε ετήσια βάση η Τράπεζα της Ελλάδος εξουσιοδοτείται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών να διαθέτει στο κοινό, μέσω του κεντρικού καταστήματος και των υποκαταστημάτων της, συλλεκτικά νομίσματα και σειρές νομισμάτων που εκδίδονται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σήμερα το αίτημα των ενδιαφερομένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά με την αποστολή εντύπου προεγγραφής. Η αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα, με την παραλαβή του e-mail και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα τα αντίστοιχα νομίσματα, συμπληρώνει με τα προβλεπόμενα στοιχεία το αρχείο προεγγραφών/παραγγελιών και επιστρέφει ηλεκτρονικά το έντυπο προεγγραφής/παραγγελίας στον αποστέλλοντα, με συμπληρωμένο τον αριθμό και την ημερομηνία προεγγραφής/παραγγελίας.

Στη συνέχεια πρέπει να ακολουθήσει οριστικοποίηση της παραγγελίας, η οποία γίνεται με καταβολή του συνολικού αντιτίμου, εντός προθεσμίας τριών εργάσιμων ημερών. Η καταβολή του αντιτίμου (οριστικοποίηση παραγγελίας) γίνεται είτε με πίστωση, μέσω πιστωτικού ιδρύματος (εσωτερικού ή εξωτερικού), είτε με προσέλευση του ενδιαφερομένου ή εξουσιοδοτημένου από αυτόν προσώπου σε κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στην περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι έχει υποβληθεί αίτηση για εξ αποστάσεως παραγγελία από πελάτη ο οποίος ήδη έχει προμηθευτεί το ίδιο νομισματικό προϊόν, τότε αυτομάτως η εξ αποστάσεως παραγγελία ακυρώνεται.

Το νομισματικό πρόγραμμα 2014 περιλαμβάνει την έκδοση των ακόλουθων προϊόντων:

Ι. ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΚΕΡΜΑΤΑ

.Αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας 2?, σε ποσότητα μέχρι 742.500 τεμάχια, αφιερωμένο στην επέτειο «400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ».

.Αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας 2?, σε ποσότητα μέχρι 742.500 τεμάχια αφιερωμένο στην επέτειο «150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ».

.Αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας 2? σε συλλεκτική συσκευασία Blister Skin Pack, σε ποσότητα μέχρι 7.500 τεμάχια, αφιερωμένο στην επέτειο «400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ».

.Αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας 2? σε συλλεκτική συσκευασία Blister Skin Pack, σε ποσότητα μέχρι 7.500 τεμάχια, αφιερωμένο στην επέτειο «150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ».

ΙΙ. ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

.Συλλεκτικό Νόμισμα ονομαστικής αξίας 5?, σε συσκευασία Blister Skin Pack σε ποσότητα μέχρι 7.500 τεμάχια, αφιερωμένο στην επέτειο «20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ».

.Χρυσό Συλλεκτικό Νόμισμα ονομαστικής αξίας 200? σε ποσότητα μέχρι 600 τεμάχια με παράσταση αφιερωμένη στον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

.Χρυσό Συλλεκτικό Νόμισμα Mini Gold Plus, ονομαστικής αξίας 100?, με παράσταση αφιερωμένη στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ – 12 ΘΕΟΙ – ΔΙΑΣ» σε ποσότητα μέχρι 1.000 τεμάχια.

.Χρυσό Συλλεκτικό Νόμισμα Mini Gold, ονομαστικής αξίας 50?, με παράσταση αφιερωμένη στον «ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» σε ποσότητα μέχρι 1.000 τεμάχια.

.Αργυρό Συλλεκτικό Νόμισμα ονομαστικής αξίας 10?, με παράσταση αφιερωμένη στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ 2014» σε ποσότητα μέχρι 5.000 τεμάχια.

.Αργυρό Συλλεκτικό Νόμισμα ονομαστικής αξίας 10?, με θέμα τον Ελληνικό Πολιτισμό, σε δύο παραστάσεις: «ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» & «ΤΡΑΓΩΔΟΙ – ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» σε ποσότητα μέχρι 1.200 τεμάχια ανά παράσταση.

ΙΙΙ. ΣΕΙΡΕΣ ΚΕΡΜΑΤΩΝ

.Επιμελημένες σειρές με τις αξίες των οκτώ ελληνικών κερμάτων Ευρώ 2014, σε συσκευασία τρίπτυχου Blister, με παράσταση αφιερωμένη στην «ΘΡΑΚΗ» σε ποσότητα μέχρι 13.000 τεμάχια.

.Επιμελημένες σειρές PROOF με τις αξίες των οκτώ ελληνικών κερμάτων Ευρώ 2014 και τα δύο αναμνηστικά κέρματα των 2?, σε συσκευασία καλαίσθητης κασετίνας με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, σε ποσότητα μέχρι 2.500 τεμάχια.

newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2014 at 17:37 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply