Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκλογές και sex: Πώς οι κάλπες επηρεάζουν τις επιδόσεις!

22 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Οι κάλπες δεν φαίνεται να επηρεάζουν μόνο τους υποψηφίους και τα κόμματα, αλλά και τις αποδόσεις των ψηφοφόρων στην… κρεβατοκάμαρα.

ekloges-sexΣυγκεκριμένα, όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, και με αποκορύφωμα την εκλογική διαδικασία, οι ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση στα επίπεδα τεστοστερόνης των εκλογέων, της ορμόνης που αυξάνει την σεξουαλικότητα.

Αντίθετα, οι ορμόνες των γυναικών δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι, όταν γνωστοποιείται ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης, οι ψηφοφόροι αναζητούν τη σεξουαλική ικανοποίηση συχνά μέσω της πορνογραφίας.

Αξιοποιώντας το Google Trends, οι ερευνητές κατέγραψαν αύξηση στις αναζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, από όσους ψήφισαν τους κερδισμένους των εκλογών.

Άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια του Duke και Michigan τεκμηρίωσε πως οι άνδρες ψηφοφόροι, των οποίων η παράταξη υπέστη εκλογική ήττα, παρουσίασαν σημαντική πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης, σε λιγότερο από μία ώρα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Ωστόσο, οι εκλογές φαίνεται πως επιφέρουν και έντονη ψυχολογική φόρτιση.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χάιφα και του Πανεπιστημίου Ben-Gurion στο Ισραήλ, διαπίστωσαν υψηλά επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης σε ψηφοφόρους, λίγο πριν εκείνοι ψηφίσουν

Όπως εξηγούν, το βάρος της επικείμενης επιλογής μπορεί να είναι ένα αγχωτικό γεγονός για ορισμένους ψηφοφόρους, ενώ αυτή η έντονη συναισθηματική αντίδραση μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την τελική απόφαση.

onmed

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2014 at 23:43 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply