Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το Plan B Σαμαρά – Βενιζέλου για την επόμενη μέρα

17 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Σαμαράς και Βενιζέλος εγκαταλείπουν την ιδέα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και προκρίνουν νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή. Με ποιούς «φλερτάρουν».

plan B samara-venizelouΜέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη επεξεργαστεί τα σενάρια της επόμενης μέρας των εκλογών και πλην συγκλονιστικού απροόπτου, όπου απρόοπτο είναι μια συντριπτική ήττα στην κάλπη, έχουν ήδη καταλήξει σε ένα εξ αυτών.

Το σενάριο που προκρίνεται και το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθεί το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού, είναι η αναζήτηση, από την επομένη των εκλογών, νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας από την παρούσα βουλή με προοδευτικό πρόσημο και ειδικό σκοπό την τελική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη λιτότητα και το πέρασμα στην ανάπτυξη.

Η εκτίμηση είναι ότι κάτω από αυτόν τον στόχο και με τον ενεργό ρόλο στις διαδικασίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μπορούν να στοιχηθούν η ΔΗΜΑΡ και οι περισσότεροι εκ των ανεξάρτητων βουλευτών. Ειδικά για τη ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, την επομένη των εκλογών θα βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και η συνέχιση της «μοναχικής» πορείας θα είναι καταστροφή για τον ίδιο και το κόμμα του.

Χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάει «ούτως ή άλλως» επειδή «χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες για να βγούμε από το μνημόνιο».

Η δήλωση αυτή του κ. Βενιζέλου ερμηνεύτηκε από πολιτικούς κύκλους ως έμμεσο αίτημα προς την πλευρά του ΠτΔ να αναλάβει, την επομένη των εκλογών, πρωτοβουλία για τον σχηματισμό μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας, από την παρούσα βουλή.

Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» δηλώνει ότι την επομένη των εκλογών «υπάρχουν περιθώρια διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» καθώς «όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της».

thetoc

This entry was posted on Σάββατο, 17 Μαΐου, 2014 at 15:21 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply