Τα «μυστικά» της σωστής πρακτικής
ergasia xwris plhrwmhΗ επαγγελματική εμπειρία είναι το δυνατότερο χαρτί σε ένα βιογραφικό. Πως, όμως, μπορείτε να κερδίσετε όσα περισσότερα γίνεται κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας και να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την «αγγαροδουλειά;».

Οι πρακτικές δεν είναι για όλους

Δεδομένου πως οι περισσότερες πρακτικές δε πληρώνονται πρέπει να είστε σίγουροι γι’ αυτή σας την απόφαση. Η εμπειρία που θα κερδίσετε μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά πρέπει να ζυγίσετε σωστά τα οικονομικά σας.

«Απλώστε» το χέρι σας μέχρι εκεί που φτάνετε

Μην υπόσχεστε πράγματα τα οποία δε μπορείτε να τηρήσετε. Όσο πιο νέος είναι κάποιος, τόσο πιο ενθουσιώδης είναι για τη δουλειά του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενθουσιάζεται και να πιστεύει πως μπορεί να κάνει πράγματα για τα οποία δεν είναι στη πραγματικός ικανός.

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους

Είναι υγιές να είστε ανταγωνιστικοί και να θέλετε να βγάλετε τον καλύτερο σας εαυτό. Το να συγκρίνετε, όμως, την αποδοτικότητα σας με συναδέλφους που μετρούν χρόνια στη δουλειά, θα σας μειώσει το ηθικό. Και αυτό δεν είναι επιθυμητό.

Δεν χρειάζεται να αγαπάτε την πρακτική σας

Η πρακτική γίνεται για έναν λόγο. Να τεστάρετε τον εαυτό σας και να δείτε αν ο συγκεκριμένος τομέας είναι για εσάς. Χωρίς τις δεσμεύσεις που επιφέρει το συμβόλαιο, μπορείτε να φύγετε αν δείτε πως τελικά αυτό το επάγγελμα δεν σας ταιριάζει όσο νομίζατε. Όσες περισσότερες πρακτικές κάνετε, τόσες περισσότερες εμπειρίες θα μαζέψετε.

 

 

Γνωριμίες

Το βασικότερο κατά τη διάρκεια της πρακτικής είναι οι γνωριμίες. Μην κάθεστε απλά πίσω από το γραφείο σας. Σηκωθείτε μιλήστε στους συναδέλφους σας, στους ανώτερους, σε συνεργάτες της εταιρείες σας και εκμεταλλευτείτε κάθε γνωριμία προς όφελος σας.

Ζητήστε να συμμετάσχετε σε ένα συγκεκριμένο project

Μιλήστε με τον ανώτερο σας και ρωτήστε αν μπορείτε να συμμετάσχετε ή ακόμα και να αναλάβετε κάποιο project καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής σας. Έτσι, θα έχετε κάτι να βάλετε στο βιογραφικό σας, αλλά θα αφήσετε και το δικό σας στίγμα στην εταιρεία.

Οι πρακτικές τελειώνουν

Αν τελικά τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περιμένατε, μην ανησυχείτε η πρακτική είναι για σύντομο χρονικό διάστημα και θα τελειώσει.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.