Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήπως η ζυγαριά καταστρέφει την ερωτική σας ζωή;

15 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Οι επιστήμονες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση βάρους και ερωτικής ζωής και τα ερευνητικά δεδομένα για αυτό το καυτό θέμα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον…

zugariaΤα παραπανίσια κιλά δεν επηρεάζουν μόνο την αυτοπεποίθηση του ατόμου αλλά μπορεί να αποτελέσουν πλήγμα για τη λίμπιντο και γενικότερα τις ερωτικές σχέσεις με το αντίθετο φύλο.

Ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας μας, αλλά να επηρεάσει αρνητικά και τις σεξουαλικές επιδόσεις. Το αυξημένο βάρος σχετίζεται άμεσα με την κακή κυκλοφορία του αίματος σε κάθε σημείο του σώματος αλλά και με τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης στον άνδρα. Οι δύο αυτοί παράγοντες συμβάλλουν στη σεξουαλική δυσλειτουργία.

Παράλληλα, η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για το διαβήτη τύπου 2, ο οποίος με τη σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο ΣΔ.

Ευτυχώς, όμως, η απώλεια έστω λίγων κιλών μπορεί να αποδειχθεί σημαντική για τη σεξουαλική λειτουργία. Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine δείχνει ότι οι παχύσαρκοι άνδρες που έχασαν 5-10% του συνολικού σωματικού βάρους τους παρουσίασαν βελτιωμένη ερωτική διάθεση.

Μία ακόμη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια δείχνει ότι η Βαριατρική Χειρουργική (για κλινικές περιπτώσεις χειρουργικής παχυσαρκίας) βοηθά σημαντικά τις γυναίκες να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή.

Η απώλεια βάρους είναι καθοριστική στην ομαλή ορμονική λειτουργία αλλά και την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα – και συνεπώς στα γεννητικά όργανα – και οι δύο αυτοί παράγοντες επηρεάζουν άμεσα την ερωτική μας ζωή.

onmed

This entry was posted on Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2014 at 22:38 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply