DSC_4256Σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ιδιαίτερα ενθουσιώδες, στο Πολιτιστικό Κέντρο των Γρεβενών, μίλησε το βράδυ της Τρίτης 13 Μαΐου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, παρουσία του Υφυπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Τιμολέων Κοψαχείλη, των Υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Γρήγορη Ζαφειρόπουλου και Νατάσας Ράγιου, του Δημάρχου Γρεβενών και εκ νέου Υποψηφίου Δημοσθένη Κουπτσίδη και  θεσμικών φορέων του τόπου.

«Σας ευχαριστώ πολύ για τη ζωντανή, ζεστή παρουσία σας, μας γεμίζετε δύναμη,  μας οπλίζετε με δυναμική και επισφραγίζετε με τον καλύτερο τρόπο εδώ στα Γρεβενά, την πορεία της νίκης στις εκλογές της Κυριακής» απάντησε ο Γιώργος Δακής στο θερμό χειροκρότημα υποδοχής των Γρεβενιωτών και συνέχισε:

«Δίνουμε έναν αγώνα ενότητας, καθαρότητας, εντιμότητας, προτάσεων, ήθους και αξιοπρέπειας, μετά από μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα και τον τόπο μας, όπου όλη η κοινωνία έδωσε ο καθένας και η καθεμία από εμάς σε προσωπικό και ατομικό επίπεδο αυτό τον αγώνα, και φτάνουμε σιγά σιγά στο σημείο που η πατρίδα μας, η κοινωνία μας, αρχίζει να παίρνει ανάσες καθαρού αέρα.

Σε αυτή την προσπάθεια σ αυτό τον αγώνα της συλλογικότητας και της ενότητας για την οικονομία και τον τόπο είμαστε παρόντες με όρους θέσεων, υπευθυνότητας, συνείδησης και προτάσεων. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πριν από λίγες ημέρες χαρακτηρίζεται και αυτό αποτελεί τιμή για όλους τους Δυτικομακεδόνες, μετά από μια μεγάλη έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας, ως η Περιφέρεια της μηδενικής διαφθοράς, η λευκή Περιφέρεια χωρίς γκρίζες ζώνες.

Αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο συλλογικός αγώνας και η κοινή προσπάθεια όλων μας, γίνεται με όρους δημοσίου συμφέροντος, εξυπηρέτησης και στήριξης του κάθε πολίτη και όχι γκρίζων συμφερόντων. Αυτό τον αγώνα της στήριξης του δημόσιου χώρου, του δημόσιου λόγου, της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών τον γιορτάζουμε και τον προασπίζουμε όλοι και εμείς με το συνδυασμό μας, εθελοντές της Δημοκρατίας, συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία και ζητώντας την τιμή και την ψήφο σας.

Και είμαι σίγουρος ότι με τον ίδιο τρόπο ακόμη πιο δυναμικά ακόμη πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσουμε και τη νέα περίοδο τη νέα πενταετία.

Τώρα που και τα προβλήματα του νέου θεσμού ξεπεράστηκαν, αλλά και η πατρίδα μας βγαίνει από το τούνελ της κρίσης και μπορούμε να αισιοδοξούμε για τα χειροπιαστά αποτελέσματα στην καθημερινότητα μας.

Οι Περιφερειακές εκλογές γίνονται για να υπάρξει διοίκηση του τόπου σε επίπεδο Περιφέρειας. Οι αρμοδιότητες και οι θέσεις των Περιφερειών των Περιφερειακών Συμβουλίων είναι συγκεκριμένες και τις αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο τρόπο και βεβαίως κάθε δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης και πρωτοβουλίας.

Αυτό το διάστημα ενόψει των εκλογών από άλλους συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο των Δυτικομακεδόνων γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια ανακατέματος, θολούρας και μπερδέματος να θέσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κεντρική πολιτική σκηνή και μερικές φορές με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολιτεύονται και συζητούν ως να είναι υποψήφιοι για το Εθνικό Κοινοβούλιο και μάλιστα σε επίπεδο του κέντρου της χώρας μας της Αθήνας χωρίς να κάνουν την παραμικρή αναφορά στα θέματα, στο σχεδιασμό, στις αναγκαιότητες και στις λειτουργικές αρμοδιότητες της Περιφέρειας, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δυσκολίες που βιώσαμε και περνάμε ως άτομα και ως οικογένειες.

Δεν αναφέρουν το παραμικρό για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Περιφέρεια, με τις αρμοδιότητες, με το αύριο, και βέβαια είναι ένα ερώτημα. Έχουν τόση άγνοια? Δεν έχουν κανένα σχέδιο? Ή έχουν κάποια κρυφή ατζέντα που δεν θέλουν να τη δημοσιοποιήσουν?

Εμείς καταθέτουμε ένα καθαρό πρόγραμμα και για τη νέα περίοδο. Με ανθρωποκεντρική διάσταση, που λέει ότι τα χρήματα που πρόκειται να διαχειριστούμε, θα δοθούν κατά κύριο όγκο για τη στήριξη των αδυνάμων, για την αντιμετώπιση της φτώχειας, την καταπολέμηση της ανεργίας. Για την επιχειρηματικότητα, την έρευνα, την καινοτομία και τη διασύνδεσή τους με την αγορά και τη στήριξη των ειδικών χαρακτηριστικών του τόπου μας, αλλά και των πολύ μοναδικών προϊόντων μας.

Ακούμε από τους συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο μας, την ψήφο των Δυτικομακεδόνων, ότι αγωνίζονται για την ανατροπή. Αλήθεια, τι επιζητούν να ανατρέψουν? Τη διαφάνεια? Τη διαύγεια? Την καθαρότητα? Την αποτελεσματικότητα? Τα έργα των εκατομμυρίων ευρώ που είναι σε εξέλιξη, και εδώ στα Γρεβενά? Την ανοιχτή λειτουργία προς όλους τους πολίτες? Τον κοινό αγώνα?

Ή μήπως θέλουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα και προσπαθούν να αξιοποιήσουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς στρατηγικές?

Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: Με θέση, με υπευθυνότητα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όρους ενότητας και καθαρότητας, για το δημόσιο κοινό συμφέρον. Με όρους ευθύτητας, ανιδιοτέλειας και διαφανούς διαχείρισης».

Και ο Γιώργος Δακής, κατέληξε λέγοντας:

«Ο αγώνας που δίνουμε, είναι αγώνας όλης της κοινωνίας και ξέρουμε πολύ καλά τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις δυσπραγίες αλλά και την ευαισθησία και την υπεροχή των Δυτικομακεδόνων σε κάθε προσπάθεια, την περηφάνια του τόπου μας και της κοινωνίας μας, των αγώνων των οποίων είμαστε συνεχιστές με αξιοσύνη και αισιοδοξία.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, σας θέλουμε μαζί μας, και θέλω να τονίσω ότι, όπως, εργαστήκαμε μέχρι σήμερα με τον καλύτερο τρόπο, σε στενή θεσμική συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους της κοινωνίας και του τόπου μας για λογαριασμό του μέσου πολίτη, του κάθε Γρεβενιώτη, του κάθε Δυτικομακεδόνα, με τον ίδιο τρόπο προχωράμε και στο αύριο.

Θέλω να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εδώ στα Γρεβενά είναι σε εξέλιξη μεγάλα έργα – έργα τα οποία κυμαίνονται σε ποσά γύρω στα 80 εκ. ευρώ και υπάρχει η ετοιμότητα, η ωριμότητα και η πολιτική βούληση να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο.

Αυτά τα έργα τα οποία υλοποιούνται τώρα, δεν μας τα χάρισε κανείς. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, συλλογικότητας, εντιμότητας, ωριμότητας αλλά και πολιτικής βούλησης της Περιφέρειας να στηρίξει και να ανταποκριθεί σε αυτές τις διαδικασίες.

Με υπευθυνότητα και στόχευση, γνώση και καθαρότητα πορευόμαστε. Με σαφείς θέσεις, χωρίς μικρότητες και συμφέροντα. Αυτός ο τίμιος και καθαρός αγώνας για τον τόπο μας, αυτή μας η προσπάθεια είμαστε σίγουροι ότι με τη στήριξή σας, την ψήφο σας και τη βοήθειά σας, θα στεφθεί από επιτυχία.

Με μια νίκη που ξεκινάει από εδώ από τα Γρεβενά για όλη τη Δυτική Μακεδονία».

Τη σκυτάλη πήρε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιάννης Γιάτσιος. Ανεβαίνοντας στο βήμα έγινε δέκτης θερμών εκδηλώσεων των συμπατριωτών του.

«Φίλες και φίλοι συμπολίτες,

Πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω ολόψυχα που βρίσκεστε απόψε εδώ, μαζί μας.
Η παρουσία σας είναι μία έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης. που έχετε στο πρόσωπο του περιφερειάρχη μας Γιώργο Δακή, αλλά και σε εμένα προσωπικά και στους υποψηφίους της Π.Ε. Γρεβενών.

Αυτή η εμπιστοσύνη είναι τιμή για εμάς και αυτή την τιμή θέλω να γνωρίζεται ότι, όχι μόνο δεν θα την ξεχάσουμε, αλλά θα μας συνοδεύει σε όλη την θητεία μας, σε κάθε μας βήμα.

Πολλοί από εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας, με γνωρίζεται. Ξέρετε ότι αγαπώ και αγωνιώ γι’ αυτόν τον τόπο. Ξέρετε ότι χρόνια προσπαθώ να είμαι χρήσιμος και να προσφέρω ότι περισσότερο μπορώ. Μέσα από συλλόγους και ως περιφερειακός σύμβουλος, αγωνίστηκα για το καλό του τόπου μας, αγωνίστηκα για τις προοπτικές ανάπτυξης του. Και κάτι που θεωρώ ως το σημαντικότερο όλων, είναι ότι στις κοινές μας προσπάθειες πρωταγωνίστησε η ειλικρίνεια και η ευθύτητα.

Πριν 3,5 περίπου χρόνια ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της Συμμαχίας των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία του Γιώργου Δακή. Με εμπιστευτήκατε και εκλέχτηκα 1ος περιφερειακός σύμβουλος Γρεβενών.

Σήμερα, έχω την τιμή να βρίσκομαι εδώ μπροστά σας ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη μας Γιώργο Δακή γι’ αυτή την μεγάλη τιμή να με επιλέξει. Και να δεσμευθώ απέναντι του, απέναντι σε όλους σας και σε όλους τους πολίτες των Γρεβενών, της Δεσκάτης και όλων των χωριών μας, ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας και να μην απογοητεύσω ποτέ κανέναν σας, κανέναν συμπολίτη μου.

Φίλες και φίλοι

Η Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία μέσα σε αυτά τα – πρώτα για το νέο θεσμό – τρεισήμισι χρόνια. Και παρά τις δύσκολη οικονομική συγκυρία, απέδειξε ότι είναι ικανή να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Απέδειξε ότι ξέρει να σχεδιάζει, να διεκδικεί και να υλοποιεί έργα.

Σήμερα η συμμαχία μας, καλείται να προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά. Να προχωρήσει πιο μπροστά με στρατηγική, σχεδιασμό και συνεχή αναζήτηση ευκαιριών. Έχουμε μπροστά μας ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Το επόμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα (το νέο ΕΣΠΑ). Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση, τον μεγαλύτερο στόχο:

Να οδηγήσουμε την περιφέρεια μας στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.


Μπορούμε να πετύχουμε, γιατί έχουμε πλέον τη σιγουριά της εμπειρίας. Μπορούμε να πετύχουμε, γιατί κοσμούν το ψηφοδέλτιο μας άξιοι και ικανοί συμπολίτες μας .

Μπορούμε πλέον να μοιραστούμε τις προσδοκίες όλων των συμπατριωτών μας και να τις κάνουμε πράξη. Σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να «βγάλουμε» τον τόπο μας μπροστά ……….. μπροστά γιατί εμείς πιστεύουμε, με όλη μας τη ψυχή, ότι ο τόπος μας αξίζει.

Πιστεύουμε ότι η Γρεβενιώτικη κοινωνία, η κοινωνίες της Δεσκάτης και όλων των χωριών μας, και η γη του ευλογημένου τόπου μας, αξίζουν. Αξίζουν και έχουν ανεξάντλητες δυνάμεις, γι’ αυτό και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για να τις αναδείξουμε.
Για την Π.Ε. μας,
Με έργα υποδομής και δράσεις να στηρίξουμε τους γεωργούς και κτηνοτρόφους, τον νέο αγρότη αλλά και όσους επιλέγουν δυναμικές και εναλλακτικές καλλιέργειες .

Να αναδείξουμε τα σπουδαία τοπικά μας προϊόντα και να συμβάλλουμε, με κάθε τρόπο και μέσω, στην προώθησή τους σε αγορές εντός αλλά και εκτός Ελλάδας.

Να είμαστε συνεχώς δίπλα στους εμπόρους, επιχειρηματίες και βιοτέχνες, να διευκολύνουμε την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και να προσελκύσουμε επενδύσεις στον τόπο μας

Να προβάλλουμε και να αναδείξουμε τον φυσικό, ιστορικό, παλαιοντολογικό, πολιτισμικό και θρησκευτικό μας πλούτο.

Να στηρίξουμε τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τις ομάδες νέων και κάθε συλλογική προσπάθεια που αναδεικνύει το πολιτιστικό μας απόθεμα και προωθεί το αθλητικό ιδεώδες.

Να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και να βοηθήσουμε τους πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Φίλες και φίλοι συμπατριώτες,

Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που θα προσφερθούν για να υλοποιήσουμε προγράμματα ανάπτυξης και έργα υποδομής που η Π.Ε. μας έχει τόσο ανάγκη.  Το οφείλουμε σε όλους τους συμπολίτες μας και κυρίως στις γενιές που έρχονται.

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε οι νέες και οι νέοι να μπορούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στα Γρεβενά, στη Δεσκάτη, στον τόπο όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Το οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά κυρίως στη νέα γενιά. Και θέλω ξέρετε ότι εμείς, θα εργαστούμε σκληρά, θα αγωνιστούμε, με όλη μας τη ψυχή, για να δώσουμε ώθηση και προοπτική σε τούτο εδώ τον τόπο.

Σας καλώ, μαζί να πορευθούμε στο δρόμο που άνοιξε η «Συμμαχία των Πολιτών» και με μεγαλύτερα βήματα να προχωρήσουμε μπροστά, διεκδικώντας και κατακτώντας όλα όσα ο τόπος μας αξίζει.

Σας καλώ να μας δώσετε τη δύναμη για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, γιατί ο τόπος μας αξίζει.

Σας καλώ να ψηφίσετε την συμμαχία των πολιτών για τη δυτική Μακεδονία, και μαζί να χαράξουμε πορεία ανάπτυξης για τον τόπο μας, μαζί να οδηγήσουμε την κοινωνία μας στην πρόοδο.

Μαζί, γιατί ο Τόπος μας Αξίζει.

Φίλες και φίλοι συμπατριώτες μου,

Συνεχίζουμε το έργο που έχει ξεκινήσει η Συμμαχία των πολιτών για μία δημιουργικότερη και παραγωγικότερη Π.Ε. Γρεβενών, για μια καλύτερη Δυτική Μακεδονία».

Δείτε εικόνες:

DSC_3983 DSC_3989 DSC_4022 DSC_4035 DSC_4037 DSC_4052 DSC_4058 DSC_4072 DSC_4075 DSC_4111 DSC_4112 DSC_4120 DSC_4127

DSC07901 DSC_4193 DSC_4199 DSC_4234 DSC_4243 DSC_4244 DSC_4247 DSC_4253 DSC_4256 DSC_4342  DSC07902 DSC07908 DSC07909 DSC07910 DSC07911 DSC07914 DSC07918 DSC07922

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.