Σαράντα κεράκια στην τούρτα; ΟΚ, δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου! Δείτε τι πρέπει να έχετε καταφέρει καταφέρει μέχρι την ημέρα των 40ων γενεθλίων σας και αν κάτι σας ξέφυγε, βάλτε μπρος…
40Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που γεμίζουν λίστες με όσα θέλουν να πραγματοποιήσουν μέχρι τα 30, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, μέχρι να είναι ξανά ανάδρομος ο Ερμής και μέχρι τα 40 τους.
Είτε αυτό είναι να έχουν στην ατζέντα τους τηλέφωνα ατόμων από όλες τις ηπείρους, είτε να εχουν κάνει ελεύθερη πτώση, είτε να έχουν μαγειρέψει τον τέλειο μουσακά, όλοι έχουμε προτεραιότητες και επιθυμίες για την ζωή μας.

Η προσθεσμία σε αυτές τις προτεραιότητες βοηθάει στην πραγματοποίησή τους, ενώ η πραγματοποίησή τους μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία. Πριν φτάσετε τα 40 λοιπόν, περιλάβετε στην TO DO λίστα σας, τα παρακάτω και θα δείτε πως δεν θα σας φανούν τόσο βαριά τα 40 κεράκια στην τούρτα.

1. Να μην «ασχολείστε»

Το να μάθετε να μην μας νοιάζει η γνώμη των άλλων είναι ένας στόχος που απασχολεί όλους μας, ή έστω τη μεγάλη πλειονότητα, από τα πρώτα κιόλας νιάτα μας και μέχρι τα 40 μας θα πρέπει να το έχουμε πετύχει λογικά, με τόσα χρόνια δουλειά.

Δε σημαίνει, φυσικά, να γίνετε αδιάφοροι και αγενείς, αλλά ουσιαστικά, να μην σας ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων για το ντύσιμό σας και να μην ανέχεστε να σας επηρεάζει κανενός η άποψη για το πως μεγαλώνετε τα παιδιά σας. Όλοι έχουν μια άποψη για τα πάντα, χωρίς καν να ερωτηθούν τις περισσότερες φορές. Το μόνο που εσείς έχετε να κάνετε είναι να τους αγνοήσετε.

2. Να έχετε αλλάξει έστω μια φορά το χρώμα των μαλλιών σας

Τα μακριά γυναικεία μαλλιά είναι ένας καμβάς ζωγραφικής και είναι κρίμα να προσπερνάτε την ευκαιρία να χρωματίσετε την εμφάνισή σας με κάτι διαφορετικό από το χρώμα που σας έδωσε η φύση. Μέχρι τα 40 έχετε το ελεύθερο να βάψετε ό,τι χρώμα θέλετε τα μαλλιά σας και να πειραματιστείτε με όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου. Αν μάλιστα μέχρι τα 40 έχετε καταφέρει και το πρώτο πράγμα της παρούσας λίστας, τότε και μετά τα 40 θα έχετε το «θάρρος» να συνεχίσετε τα χρωματικά πειράματα.

3. Οργανώστε ένα teaparty

Η επιστροφή του vintage έχει πολλές μορφές και μια από αυτές είναι και οι συναθροίσεις με τσάι και βουτήματα στα σπίτια των φιλενάδων. Οργανώστε κι εσείς ένα tea party, φτιάξτε cupcakes, φορέστε το καινούριο σας ρετρό φόρεμα και τις παλαιωμένες πέρλες, απλώστε όλα τα είδη τσαγιού στον μπουφέ και καλέστε τις φίλες σας, «υποχρεώνοντάς» τις σε σχετικό dress code και φωτογραφηθείτε σαν από μια άλλη εποχή.

4. Να είστε γενναία

Ζορίστε τον εαυτό σας και μην μένετε εντός πλαισίων ασφαλείας. Είναι σίγουρα πολλά τα πράγματα που θέλετε να κάνετε αλλά δεν έχετε το θάρρος να τα κάνετε λόγω προκαλήψεων και κοινωνικών κολλημάτων. Θέλετε να δειπνήσετε σε ένα ακριβό εστιατόριο μόνες σας ή να κάνετε γυμνισμό; Απλά κάντε το. Θέλετε α λανσάρετε το total κίτρινο look; Απλά κάντε το.

5. Βρείτε το στυλ σας

Όλες οι  μεγάλες γυναίκες της ιστορίας είχαν το δικό τους προσωπικό στυλ, όπως η Marilyn Monroe και η Katharine Hepburn. Μπορεί εκείνες βέβαια να είχαν και μια ομάδα από πίσω τους να δουλεύει το στυλ τους, αλλά για εσάς είναι πιο εύκολο γιατί αποφασίζετε μόνες σας για αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, νιώθετε πιο άνετα μέσα σε αυτό και επιλέγετε σαν προσωπικό σας στυλ.

Μέχρι τα 40 σας, έχετε πολύ χρόνο να βρείτε ποια χρώματα σας ταιριάζουν και ποιο μάκρος φούστας σας κολακεύει περισσότερο. Χωρίς να σημαίνει αυτό, ότι οι πειραματισμοί και οι δοκιμές με νέα στυλ, σταματούν στα 40.

6. Κάντε το ταξίδι των ονείρων σας

Υπάρχει πάντα ένα μέρος που θέλουμε όλη μας τη ζωή να επισκεφτούμε και για ένα σωρό λόγους, σπάνια το βάζουμε στο πρόγραμμα. Διαλέξτε το μέρος που θέλετε να πάτε οπωσδήποτε, κάντε οικονομία γι’ αυτό το ταξίδι και κλείστε επιτέλους τα εισιτήρια. Θα είναι το καλύτερο δώρο που έχετε κάνει στον εαυτό σας.

7. Περάστε ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο

Είναι δύσκολο για τους περισσότερους να βρουν ένα σαββατοκύριακο να χαλαρώσουν, αφού οι υποχρεώσεις και οι δουλειές, δεν περιορίζονται στις πέντε εργάσιμες μέρες. Αν το προγραμματίσετε όμως θα το καταφέρετε και αφού θα έχετε κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς στήριξης για τα παιδιά και τα σκυλιά και θα έχετε ολόδικό σας ένα σαββατοκύριακο, μην μείνετε μέσα απλά χαλαρώνοντας, αλλά πηγαίνετε μια εκδρομή, βυθιστείτε στο αλκοόλ εκείνο το σαββατόβραδο και γενικά κάντε ό,τι ταιριάζει στην δική σας περιγραφή για ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο.

8. Φτιάξτε το σπίτι των ονείρων σας

Το σπίτι μας, στο οποίο καταλήγουμε κάθε βράδυ πρέπει να είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου. Και το καλύτερο μέρος του κόσμου είναι το μέρος που έχει το προσωπικό μας στυλ, ασχέτως με όσα προτείνουν τα περιοδικά διακόσμησης. Μην φοβηθείτε να το γεμίστε με τα σχέδια και τα αντικείμενα που σας ηρεμούν και γαληνεύουν επειδή φέτος είναι της μόδας ο μινιμαλισμός. Το πως διακοσμείτε το σπίτι σας είναι απολύτως προσωπική και σοβαρή υπόθεση.

9. Να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας

Ακόμα και αν δεν νιώθετε ότι έχετε κάνει μέχρι τώρα κάτι για το οποίο είστε υπερήφανοι, βάλτε το στο πρόγραμμα για το μέλλον. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι φοβερό και εντυπωσιακό, αφού πρόλαβε άλλος και πήγε στο φεγγάρι, πριν από εσάς. Τρέξτε σε ένα μαραθώνιο, παρακολουθήστε μεταπτυχιακά μαθήματα online ή ότιδήποτε θα σας κάνει μετά υπερήφανους που το καταφέρατε.

10. Γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας

Οι μεταβάσεις των δεκαετιών δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους περισσότερους από εμάς και ένα γράμμα από τον ίδιο μας τον εαυτό, που είναι και ο μοναδικός που μας ξέρει τόσο καλά, πάντα βοηθάει. Γράψτε ένα γράμμα στον μελλοντικό σας εαυτό, που θα το ανοίξετε όταν θα μπαίνετε στα 40, ή τα 30, ή στείλτε ένα email που θα το λάβετε την ημερομηνία που εσείς θα ορίσετε. Γράψτε σε αυτό, όλα όσα πιστεύετε θα βοηθήσουν να μην σας πέσει βαριά η τούρτα με τα πολλά κεράκια, όλα όσα θέλετε να έχετε καταφέρει μέχρι τότε, αλλά όχι με διάθεση να απογοητευτείτε περισσότερο, αλλά για να θυμηθείτε τις προτεραιότητές σας και να τις ξαναβάλετε μπροστά.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.