Η παγκόσμια κινητοποίηση για τα 223 κορίτσια που απήγαγαν στη Νιγηρία οι φανατικοί ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ, δεν άφησε ασυγκίνητη την πρώτη κυρία των ΗΠΑ.
MISELΣτον αγώνα για τις μαθήτριες που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ και η Μισέλ Ομπάμα. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφία με το σύνθημα που έγινε παγκόσμια κινητοποίηση: «Bring back our girls».

Και δεν είναι η μόνη. Μέσα από το hashtag #BringBackOurGirls φωτογραφίες με το μήνυμα «φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» κατακλύζουν το Διαδίκτυο. Από την Μαντόνα έως την Μαλάλα αλλά και διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον, όλοι ζητούν την απελευθέρωση των κοριτσιών από την οργάνωση που επί χρόνια έχει σκορπίσει τον τρόμο στη Νιγηρία πολεμώντας τα σχολεία και ζητώντας να επιβάλει τη Σαρία. Μόλις προχθές, Τρίτη, η οργάνωση απήγαγε άλλα 11 κορίτσια ηλικίας 12 έως 15 ετών από χωριό κοντά σε προπύργιό τους.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα έχει πει ήδη ότι οι ΗΠΑ θα συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των κοριτσιών, ενώ και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα στείλει ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για τον εντοπισμό της Μπόκο Χαράμ.

«Οι προσευχές μας είναι με τα απαχθέντα κορίτσια από τη Νιγηρία και τις οικογένειές τους», ήταν το μήνυμα της Μισέλ Ομπάμα.

 thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.