ΠΑΟ  (Φωτογραφία:  Intime ) Σημαντικό προβάδισμα για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, απέκτησε ο Παναθηναϊκός, μετά το εκτός έδρας νικηφόρο 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Τα γκολ των «πρασίνων», που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο μίνι πρωτάθλημα που διεξάγεται πέτυχαν οι Κλωναρίδης (29΄), Αμπέντ (57΄) και Λαγός (76΄). Για τους γηπεδούχους είχε μειώσει προσωρινά ο Ουσέρο στο 62΄.

Μόλις στο 2΄ ο Λούι απείλησε την εστία του Παναθηναϊκού με το μονοκόματο αριστερό σουτ που επιχείρησε, αλλά ο Καπίνο με διπλή προσπάθεια απεσόβησε τα χειρότερα. Η απάντηση των «πρασίνων» στις ευκαιρίες ήρθε στο 11΄ με το γύρισμα του Κλωναρίδη στην κλειστή γωνία του Χερνάντεζ και τον τερματοφύλακα του Αστέρα να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στο οργανωτικό κομμάτι, αλλά πρέσαρε πολύ καλά, με αποτέλεσμα μετά το 15΄ να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να βγαίνει με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που μετά το καλό ξεκίνημα εκνευρίστηκαν και έκαναν πάρα πολλά λάθη. Οι «πράσινοι» στο 29΄ άνοιξαν το σκορ, με την καταπληκτική ασίστ του Μπεργκ στον Κλωναρίδη, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να «γράψει» με σουτ του 1-0.

Με μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο. Ο Ντε Μπλάσις «σέρβιρε»…μισό γκολ στον Ουσέρο, το πλασέ του οποίου στο 53΄ απέκρουσε ενστικτωδώς ο Καπίνο σε κόρνερ. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 57΄ πάλι από ασίστ του Μπεργκ, αυτή την φορά στο Αμπέντ, ο οποίος σε κενή εστία πέτυχε το 2-0.

Η αντίδραση των Αρκάδων ήταν άμεση και στο 62΄ από το δυνατό σουτ του Ουσέρο έξω από την περιοχή η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ανίκητου μέχρι τότε Καπίνο (1-2), ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα είχε κάνει νέα μεγάλη επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του Μπαράλες.

Την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι έχασε στο 70΄ έχασε ο Κλωναρίδης, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ερνάντες, αλλά πλάσαρε άουτ. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού «πήρε το αίμα του πίσω» στο 76΄, όταν μετά από ατομική προσπάθεια έδωσε έτοιμο γκολ στο Λαγό, ο οποίος σε άδειο τέρμα πέτυχε το 3-1.

Διαιτητής: Χ.Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Κουρμπέλης, Ερνάντες, Λούι, Καράσκο, Ουσέρο – Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ. Βεργέτης): Ερνάντες, Λούι, Τσαμπούρης (81΄ Χουάνμα), Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Μουνάφο (71΄ Ναβάρο), Ουσέρο, Μπαράλες, Ντε Μπλάσις, Βάλντο (59΄ Καράσκο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης (55΄ Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς, Αμπέντ (84΄ Σπυρόπουλος), Μπεργκ, Ζέκα, Πέτριτς (10΄ Κλωναρίδης).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.