Ξεκίνησε τους αγώνες κάρτ στα 6 χρόνια του και σήμερα, σε ηλικία 14 χρόνων θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας σε αυτό το κομμάτι των μηχανοκίνητων σπορ ενώ συγχρόνως έχει στο ενεργητικό του σημαντικές επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

kwstantinos«Το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ κάποια ημέρα με μονοθέσιο της Formula 1. Και θα ήμουν πραγματικά ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, αν κάποια ημέρα αγωνιζόμουν σε μια πίστα στην Ελλάδα, στη DIELPIS F1 της Δραπετσώνας!», δήλωσε ο «Κωνσταντίνος» στο News247.

Ο «Κωνσταντίνος» γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Αυγούστου 2000 και είναι μαθητής της 2ας Γυμνασίου.  Οδηγεί από την ηλικία των 2 ετών, ξεκινώντας με ένα ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο αυτοκίνητο με κιβώτιο ταχυτήτων.Με το Καρτ ήρθε σε επαφή στην ηλικία των 6 ετών.  Συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε ελληνικούς αγώνες Καρτ από το 2008 και σε διεθνείς αγώνες από το  2009, με αγωνιστικό ψευδώνυμο το όνομά του.

Είναι άκρως ανταγωνιστικός οδηγός αγώνων Καρτ. Έχει συμμετάσχει και συνεχίζει να συμμετέχει σε αγώνες με τον μεγαλύτερο δυνατό ανταγωνισμό, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Το ενδιαφέρον του προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πηγαίο και αυτοφυές.

 

Οι γονείς του (Χρήστος Τράκκας και Κορίνα Φατούρου) δεν είχαν καμία ενασχόληση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ούτε είχαν δείξει ποτέ ενδιαφέρον για το αντικείμενο αυτό στο παρελθόν. Πάγια επιδίωξή τους ήταν η καλλιέργεια του παιδιού τους για ισόρροπη ανάπτυξη σώματος και πνεύματος που περιλαμβάνει το τρίπτυχο Αθλητισμός – Μουσική – Ξένες Γλώσσες, ταυτόχρονα  και ισοδύναμα με τη σχολική εκπαίδευση. Έτσι ενθάρρυναν τον «Κωνσταντίνο» από πολύ νωρίς να ασχοληθεί με παράλληλες δραστηριότητες και να αναπτύξει τις ικανότητές του.

Είναι άκρως ανταγωνιστικός και σε πολλά ακόμα αθλήματα (ποδόσφαιρο, Tae-Kwon-Do, στίβος), στα οποία συμμετέχει με επιτυχία από πολύ μικρή ηλικία μέχρι και σήμερα. Είναι ολοκληρωμένος αθλητής.

Παρά τις πολλαπλές αθλητικές δραστηριότητες και το βαρύ πρόγραμμα είναι άριστος μαθητής.

 

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ

2012:

Κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ στην κατηγορία ΜΙΝΙ 60, κερδίζοντας όλους τους επίσημους ελληνικούς αγώνες : 4 πρωταθλήματος και έναν αγώνα στους δρόμους της πόλης των Πατρών (PICK). Επίσης νίκησε σε όλες τις διοργανώσεις (αγωνιστικές χρονομετρημένες επιδόσεις – time attack κλπ) που πήρε μέρος.

Αναδείχθηκε δημοφιλέστερος οδηγός αγώνων Καρτ στην Ελλάδα, με μεγάλη διαφορά, ανάμεσα σε 83 υποψηφίους, μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία του περιοδικού kartnews.gr, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2012 και διήρκεσε περίπου ένα μήνα, στην οποία έλαβαν μέρος 3.067 ψηφοφόροι.

Τιμήθηκε στη διοργάνωση της «Formula 1 in Schools» στους ελληνικούς τελικούς τον Ιούνιο 2012 στην Αθήνα για τις επιδόσεις του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με τιμητική πλακέτα, και απένειμε, τιμής ένεκεν, τα μετάλλια  στην ελληνική πρωταθλήτρια ομάδα.

Ανακηρύχθηκε κορυφαίος οδηγός Καρτ στην Ελλάδα στην κατηγορία ΜΙΝΙ για το 2012 από το περιοδικό Kartnews και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα σε ειδική εκδήλωση, μετά από βαθμολόγηση όλων των Ελλήνων οδηγών Καρτ σύμφωνα με τις επιδόσεις τους στη διάρκεια όλου του έτους.

2013:

Συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του διεθνούς θεσμού WSK, που θεωρείται ως παγκόσμιο πρωτάθλημα για την κατηγορία ΜΙΝΙ και αποτελεί πόλο έλξης των κορυφαίων μικρών πιλότων από όλο τον κόσμο.

 

 

Ο «Κωνσταντίνος» είχε άκρως ανταγωνιστική πορεία σε όλη τη διάρκεια του WSK, σημειώνοντας τις πρώτες  διακρίσεις του ελληνικού αγωνιστικού Καρτ στην ιστορία του θεσμού :

Μία νίκη (WSK Euro Series 2nd round, Napoli-Sarno, Italy, 21/4/2013).

Για πρώτη φορά ανέμισε ελληνική σημαία σε βάθρο νικητών και παιάνισε ο ελληνικός εθνικός ύμνος.

Μία δεύτερη θέση (WSK Master Series 3rd round, Precenicco-Lignano, Italy, 5/5/2013).

Μία τρίτη θέση (WSK Master Series 1st round, La Conca, Italy, 3/2/2013)

Με τις επιτυχίες του αυτές κατέκτησε επίσης την 3η θέση στο πρωτάθλημα WSK Euro Series, διάκριση για την οποία τιμήθηκε στις απονομές του WSK Gran Gala στην Ιταλία στις 18/1/2014.

Από την αρχή του 2013 έχει προπονητή τον Ιταλό 5 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Καρτ και κυνηγό ταλέντων Davide Fore’.

Τον Ιούνιο 2013 τιμήθηκε στη «Formula 1 in Schools» για δεύτερη συνεχόμενη φορά στους ελληνικούς τελικούς στην Αθήνα για τις επιδόσεις του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τιμητική πλακέτα, και επιλέχθηκε πάλι να απονείμει τιμής ένεκεν τα μετάλλια  στη νικήτρια ομάδα.

 

2014:Έχει γίνει δεκτός στην ιταλική εργοστασιακή αγωνιστική ομάδα CRG Spa, την πιο επιτυχημένη αγωνιστική ομάδα καρτ όλων των εποχών, με τους περισσότερους παγκόσμιους πρωταθλητές καρτ και πολλούς πιλότους της Formula 1. Προπονητής του για 2η χρονιά θα είναι ο 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Davide Fore’.

Βραβεύθηκε στις 18/1/2014 στο WSK Gran Gala για την 3η θέση που κατέκτησε στο WSK Euro Series στην κατηγορία ΜΙΝΙ60 το 2013, ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου Kart (είναι ο πρώτος Έλληνας που βραβεύεται σε WSK Gran Gala).

Βραβεύθηκε από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), αναγνωρισμένο φορέα του μηχανοκίνητους αθλητισμού από την Ελληνική Πολιτεία, στις απονομές πρωταθλητών 2013 την 17/2/2014 για τις μεγάλες επιτυχίες του στον θεσμό του WSK.

Επιλέχθηκε από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στο παγκόσμιο κύπελο αγώνων kart CIK/FIA Academy Trophy 2014,  στο οποίο συμμετέχουν ισοδύναμα οδηγοί των κρατών μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Kart CIK/FIA.

Εντάχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στον τιμητικό Πίνακα των διακριθέντων αθλητών για το έτος 2013.

Επιλέχθηκε από την DIELPIS Formula1, φορέα μελέτης και κατασκευής πίστας Formula1 στην Ελλάδα (Δραπετσώνα), ως πρεσβευτής της στο εξωτερικό. Το έργο έχει την υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας και την έγκριση της Διεθνούς Επιτροπής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Federation Internationale d’ Automobiles – FIΑ).

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2014

Φέτος ο «Κωνσταντίνος» περνά από την MINI στην ανώτερη και εξαιρετικά ανταγωνιστική Κατηγορία KFJ (Junior), με την εργοστασιακή ομάδα της CRG και υπό την επίβλεψη του Davide Fore, και θα αγωνιστεί σε παρακάτω αγώνες και θεσμούς της Παγκόσμια Ομοσπονδίας Καρτ CIK/FIA και της WSK.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΡΤ…

Οι αγώνες Καρτ είναι η βάση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πραγματοποιούνται με μικρά τετράτροχα μονοθέσια σχετικά απλά στην κατασκευή τους, που λέγονται kart, go-kart, shifter kart ή superkart ανάλογα με το σχεδιασμό και τις επιδόσεις τους. Οι αγώνες του είδους γίνονται συνήθως σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες περιορισμένου μήκους και είναι άκρως θεαματικοί αφού οι επιδόσεις των αγωνιζόμενων είναι παραπλήσιες.

Tα αγωνιστικά Καρτ διαθέτουν εκπληκτικές επιδόσεις (επιτυγχάνουν πλευρικές επιταχύνσεις της τάξεως των 2,5 G, δηλαδή υπερδιπλάσιες από ένα supercar παραγωγής) και απαιτούν τέλεια φυσική κατάσταση και γνώση για να οδηγηθούν στο όριο. Το πόσο απαιτητικό και επίπονο είναι το άθλημα φαίνεται από το γεγονός πως ακόμη και στις κορυφαίες κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των αγώνων του είδους, οι Τελικοί δεν διαρκούν πάνω από 20’.

Το Καρτ είναι συνήθως το εφαλτήριο για μεγαλύτερες βαθμίδες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι περισσότεροι πιλότοι της  Formula 1 ανδρώθηκαν μέσα από τους αγώνες του είδους, μεταξύ των οποίων οι κορυφαίοι Michael Schumacher, Ayrton Senna, Alain Prost, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, κ.ά. Επιπλέον, πολλοί εν ενεργεία πιλότοι προπονούνται σε καθημερινή βάση με Καρτ για να βελτιώσουν την τεχνική και τη φυσική τους κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.