Γράφει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αθανάσιος Φωλίνας

athansios folinas - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΩΛΙΝΑΣΕξισωτική: Ένα επιτυχημένο μέτρο του άξονα 2 (χρηματοδότηση 85% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) που βοήθησε και βοηθά τους γεωργούς αλλά πολύ περισσότερο τους κτηνοτρόφους. Σκοπός του προγράμματος είναι η χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων στους γεωργοκτηνοτρόφους, με στόχο την αντιστάθμιση των μονίμων φυσικών μειονεκτημάτων που επικρατούν στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές

Παρολαυτά για τελευταία φόρα το 2014 υποβάλλεται αίτηση Εξισωτικής Αποζημίωσης (μέτρο 211 και 212 ). Η γνωστή σε όλους τους κτηνοτρόφους αντιστάθμιση (τα γνωστά ως 5.000 ευρώ ) αποτελεί πλέον παρελθόν .Όπως καταλαβαίνετε το πλήγμα είναι μεγάλο για τη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα για την περιοχή μας καθώς θεωρείται ολόκληρη ορεινή και μειονεκτική .

Στη νέα προγραμματική περίοδο 2015-2020 (νέα Κ.Α.Π.) δεν υπάρχει καμία αναφορά για την εξισωτική αποζημίωση. Δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση και το σημαντικότερο δεν κατατέθηκε καν φάκελος για την διεκδίκηση και υλοποίηση του προγράμματος ούτε από κάποιον Έλληνα ευρωβουλευτή αλλά ούτε και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .

Το 2016 όμως υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) για τα έτη 2015 έως 2020 στην Ευρωβουλή. Θα διεκδικήσουμε επιτέλους;

Έχουμε τη γνώση να υποστηρίξουμε στις Βρυξέλλες τέτοιου είδους προγράμματα, έχουμε τη δύναμη να υπερασπίσουμε τον τόπο μας και να παλέψουμε για τα αυτονόητα .

Όχι αλλά χαμένα προγράμματα λοιπόν και ευκαιρίες για τον πρωτογενή τομέα.

 

Αθανάσιος Μ. Φωλίνας
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής 
Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.