MAZIOTHSΟ καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται πίσω από την ένοπλη ληστεία που έγινε στις 10 Μαρτίου σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας, καθώς όπως έδειξαν οι εργαστηριακές έρευνες το DNA του κατηγορούμενο για τρομοκρατία βρέθηκε σε κάλυκα που προήλθε από πυροβολισμό σε βάρος αστυνομικού στη διάρκεια της ληστείας.

Από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προέκυψε πως το βιολογικό υλικό που ανιχνεύθηκε στον κάλυκα που εντοπίστηκε στο σημείο της ληστείας, ταυτίζεται με το βιολογικό υλικό άνδρα που είχε ανιχνευθεί σε πληθώρα αντικειμένων που κατασχέθηκαν σε σπίτι επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής.

Βιολογικό υλικό των Νίκο Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα είχε βρεθεί τόσο σπίτι γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνακαθώς και σε διαμερίσματα – κρυσφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση.

Εξάλλου, αντικείμενα με το ίδιο βιολογικό υλικό είχαν βρεθεί σε «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε και σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο καταζητούμενος τρομοκράτης με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209.

Πάντως από το οπτικό υλικό που είχαν στ5α χέρια τους οι αστυνομικοί από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας ο Νίκος Μαζιώτης είχε φροντίσει να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου φορώντας περούκα και γυαλιά.

Η ΕΛ.ΑΣ πιστεύει πως ο Μαζιώτης είναι πίσω και από άλλες ληστείες

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διατύπωναν εκτιμήσεις για πιθανή ανάμειξη του καταζητούμενου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη σε ένοπλες ληστείες τραπεζών σε Κλειτορία Αχαΐας και Δώριο Μεσσηνίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει επισήμως ότι ο Μαζιώτης είχε πάρει μέρος σε ένοπλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στα Μέθανα (Ιούλιος 2013). Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνέδεαν, τότε, τον 42χρονο με τέσσερις ακόμη ένοπλες ληστείες τραπεζών σε Νεμέα (30/5/2012), Σπέτσες (16/7/2012), Ακράτα (20/12/2012) και Βελεστίνο (14/8/2013). Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η συμμετοχή Μαζιώτη στη ληστεία στα Μέθανα αποδεικνυόταν από δακτυλικό αποτύπωμά του που είχε βρεθεί στο υποκατάστημα. Η παρουσία του, ωστόσο, στις υπόλοιπες τέσσερις ένοπλες ληστείες προέκυπτε από «κοινό» τρόπο δράσης των ληστών. Φέρονται να φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, έφεραν βαρύ οπλισμό, όπως υποπολυβόλα τύπου Scorpion και ντουφέκια Καλάσνικοφ, στις «επιχειρήσεις» υπήρχε πάντα ομάδα υποστήριξης κ.ά.

Η ληστεία της τράπεζας στην Κλειτορία

Υπενθυμίζεται πως δύο ένοπλοι είχαν εισβάλει στο υποκατάστημα της τράπεζας και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Κατά την έξοδο τους αστυνομικός του τμήματος Κλειτοριας τους κυνήγησε, ωστόσο οι δράστες τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν. Τελικά διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε καμένο στην περιοχή της Λυκούριας. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, στήνοντας μπλόκα σε όλη την περιοχή, ωστόοσο οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.