Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η βόμβα θα σκορπούσε το θάνατο στο ΑΤ Ιτέας

30 Απριλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΔΥΝΑΜΙΤΙΔΑ, ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ

ΒΟΜΒΑΜισό κιλό δυναμίτιδα, μπαταρία, πυροκροτητή, βίδες και καρφιά περιείχε το δέμα που στάλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας Φωκίδας και το οποίο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην αλληλογραφία και εξουδετερώθηκε από τους ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο εκρηκτικός μηχανισμός έγραφε ως αποστολέα «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το διοικητή του αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία ερευνά για τους αποστολείς του δέματος, που εάν εκρήγνυτο, είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε θύματα.

Το γεγονός ότι στον εκρηκτικό μηχανισμό είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά, δείχνει ότι οι εμπνευστές και εκτελεστές της αποστολής ήθελαν να υπάρξουν πολλά θύματα, αφού εάν τελικά γινόταν έκρηξη τα μεταλλικά αυτά αντικείμενα θα διασκορπίζονταν και θα προκαλούσαν τραυματισμούς σε όσους ενδεχομένως βρίσκονταν στην ακτίνα δράσης.

Ο μηχανισμός ήταν μέσα σε βιβλίο που είχαν αφαιρεθεί οι σελίδες και έφερε συσκευή παγίδευσης που θα πυροδοτούσε την εκρηκτική ύλη, στην περίπτωση που κάποιος άνοιγε το βιβλίο.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού θα εξεταστούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και θα συγκριθούν με αυτόν που εστάλη στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, από την έκρηξη του οποίου είχε σκοτωθεί ο υπασπιστής του, Γιώργος Βασιλάκης.

Οι επιτελείς της αστυνομίας χαρακτηρίζουν την υπόθεση σοβαρή και, όπως αναφέρουν, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην παρατηρητικότητα και την επιφυλακή στην οποία βρίσκονταν οι αστυνομικοί του Τμήματος.

Βίδες και καρφιά σε δέμα με εκρηκτικά χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι πίσω από την τρομοκρατική αυτή ενέργεια, ίσως να βρίσκεται η ομάδα «Αντιφασιστικό Μέτωπο – Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) ».

Tην εκτίμηση αυτή τη βασίζουν στό γεγονός ότι βόμβα με μεταλλικά αντικείμενα είχε τοποθετήσει η εν λόγω τρομοκρατική ομάδα, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, στις 4 Δεκεμβρίου του 2012.

Σπύρος Α. Κουντούρης

 

This entry was posted on Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2014 at 10:04 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply