Η προϊστορία των ομάδων
championsΔεν έχουν τη λάμψη ή τις τόσο βαριές φανέλες όσο Ρεάλ και Μπάγερν στο άλλο ζευγάρι. Όμως όποιος χαρακτηρίσει τον τελευταίο πρόωρο τελικό, απλώς υποτιμά την Ατλέτικο και την Τσέλσι που μάχονται στον πρώτο ημιτελικό του Champions League απόψε στις 21:45 .

Οι «ροχιμπλάνκος» επιστρέφουν σε ημιτελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε οδηγεί την κούρσα στην Primera Division τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε και έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού και ο Αρντά Τουράν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Κανονικά θα αγωνιστεί ο Τιμπό Κουρτουά, που είναι δανεικός από την… Τσέλσι.

Οι «μπλε» προέρχονται από την απογοήτευση της εντός έδρας ήττας από τη Σάντερλαντ, της πρώτης επί Μουρίνιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά από 77 αγώνες αήττητη. Πλέον έχουν χάσει έδαφος για τον τίτλο έναντι της Λίβερπουλ, την οποία-σημειωτέον-αντιμετωπίζουν την Κυριακή στο «Άνφιλντ» σε ένα παιχνίδι που πιθανώς να κρίνει τα πάντα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, ενώ αμφίβολος είναι λόγω τραυματισμό ο Εντέν Αζάρ και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μάτιτς και Σαλάχ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν. Πιο πρόσφατη αναμέτρηση, αυτή του Σούπερ Καπ του 2012, όταν η Ατλέτικο είχε θριαμβεύσει με 4-1 στο Μονακό με χατ-τρικ του Ρανταμέλ Φαλκάο. Τη σεζόν 2009/10 είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο του Champions League, με την Τσέλσι να νικά 4-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να παίρνει 2-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Η Ατλέτικο σε 21 αναμετρήσεις με αγγλικές ομάδες έχει 8 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ ως γηπεδούχος μετρά 5 νίκες και 4 ήττες. Σε επτά διπλά παιχνίδια με ομάδες από το Νησί μετρά 5 προκρίσεις και 2 αποκλεισμούς. Η Τσέλσι σε 32 αγώνες με ισπανικές ομάδες έχει 14 νίκες, 11 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ ως φιλοξενούμενη έχει 3 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες. Σε διπλά παιχνίδι έχει 4 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς.

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.