Στο 0-0 ο 1ος ημιτελικός

champions«Ανοιχτούς λογαριασμούς» άφησαν Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι μετά τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, που διεξήχθη στο «Βιθέντε Καλντερόν». Το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων, οπότε τα πάντα κριθούν στις 30 Απριλίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ» του Λονδίνου.

Παρά τις σημαντικές απουσίες (Ιβάνοβιτς, Ετό, Αζάρ) και την ατυχία που είχε στη διάρκεια του ματς (τραυματίστηκαν κι αντικαστάθηκαν οι Τσεχ και Τέρι), η Τσέλσι στάθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο και πέτυχε αυτό που ήθελε, να μη δεχτεί γκολ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά δεν ήταν καθόλου απειλητικοί, εκτός από την φάση του 77ου λεπτού με την κεφαλιά του Τουράν που πέρασε άουτ. Πρόκειται, όμως, για ομάδα ικανή για να κάνει τη ζημιά εκτός έδρας και σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία στη ρεβάνς της 30ης Απριλίου.

Το πρώτο ημίχρονο στο «Βιθέντε Καλντερόν», ιδιαίτερα από πλευράς φάσεων, ήταν από τα χειρότερα που έχουν γίνει στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Ατλέτικο προσπάθησε να βάλει τη μπάλα κάτω και να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά η Τσέλσι με την τακτική της κατάφερε να «καταστρέψει» το παιχνίδι των «ροχιμπλάνκος».

Ο «μετρ» της συνταγής αυτής, Ζοζέ Μουρίνιο, δεν επέτρεψε ούτε μία φορά στην ομάδα του Σιμεόνε να μπει στην περιοχή των «μπλε» και μοιραία οι σέντρες που βγήκαν κυρίως από τα αριστερά ήταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς της Τσέλσι.

Μετά την αναγκαστική αλλαγή του Τσεχ στο ξεκίνημα του αγώνα, το δρόμο προς τα αποδυτήρια πήρε στο 73΄ και ο Τζον Τέρι, ο οποίος πάτησε άτσαλα στο χορτάρι με αποτέλεσμα να γυρίσει το πόδι του.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τελευταίο 15λεπτο, αλλά η άμυνα των Λονδρέζων άντεξε κι έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε 8 βράδια στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Κίτρινες: Γκάμπι (χάνει τη ρεβάνς), Μιράντα – Λάμπαρντ (χάνει τη ρεβάνς), Όμπι Μίκελ (χάνει τη ρεβάνς), Μπα

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς, Χουάνφραν, Μιράντα, Σουάρεθ (80΄ Σόσα), Κόκε, Γκαρσία (86΄ Βίγια), Γκάμπι Φερνάντεθ, Ντιέγκο Κόστα, Ντιέγκο (59΄ Αρντά Τουράν).

ΤΣΕΛΣΙ (Ζοζέ Μουρίνιο): Τσεχ (18΄λ.τρ. Σβάρτσερ), Κόουλ, Κέιχιλ, Τέρι (73΄λ.τρ. Σούρλε), Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Όμπι Μίκελ, Γουίλιαν (+90΄ Ντεμπά Μπα), Τόρες.

Στον δεύτερο ημιτελικό που θα γίνει την Τετάρτη, η Ρεάλ Μαδρίτης θα φιλοξενήσει την Μπάγερν, σε μία αναμέτρηση όπου δεν χωρούν προβλέψεις. Οι «μερένγκες» διεκδικούν τον τίτλο και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ο τραυματισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι καταλυτικός για την απόδοση τους.

Από την άλλη πλευρά, οι Βαυαροί έχουν στεφθεί πρωταθλητές Γερμανίας και έχουν προσηλωθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να έχει δημιουργήσει μία «καλοκουρδισμένη μηχανή», ικανή ν΄ανταπεξέλθει σε κάθε είδους συνθήκες.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 22 Απριλίου

Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι 0-0

Τετάρτη 23 Απριλίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) ΔΤ

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.