ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ELIAΜια και η προεκλογική διαμάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει φουντώσει θα ήθελα να καταθέσω κάποιες απόψεις μου για το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς και για τις Ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάϊο.

Κατ’ αρχάς, σ’ αυτή τη διπλή εκλογική μάχη θα συγκρουστούν οι δυνάμεις που έσωσαν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία απέναντι σ’ αυτούς που την κρίσιμη στιγμή κρύφτηκαν στα «Ζάππεια» ή χάθηκαν ανάμεσα στις «συνιστώσες». Εν πολλοίς, θα κριθεί η πορεία της χώρας για την έξοδο από την κρίση που συνεπάγεται και το τέλος των μνημονίων.

Ταυτόχρονα, είναι ευκαιρία για τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να αναγεννηθεί. Η συγκρότηση της ελληνικής «Ελιάς» είναι γεγονός. Οφείλουμε όλοι, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και κίνητρα, να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση να δημιουργηθούν οι κοινωνικές συμμαχίες εκείνες που θα προτείνουν ένα εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας με προοοδευτικό πρόσημο. Στο νέο κάλεσμα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης κανείς δεν συζητάει από θέση ισχύος και κανένας δεν περισσεύει.

Κλείνοντας, σε τοπικό επίπεδο, ο δημοκρατικός κόσμος επιβάλλεται και πρέπει να εκφραστεί μέσω υποψηφίων που θα προέρχονται από τους κόλπους του. Μόνο έτσι θα επέλθει πολιτική αλλαγή σε επίπεδο Περιφέρειας και θα υπάρχει «ΕΛΠΙΔΑ» για τη Δυτική Μακεδονία.

*Πρίντζας Δημήτριος

Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.