Αποκλείστηκαν Ολυμπιακός και ΟΦΗ

Ο επεισοδιακός ημιτελικός έβαλε τελικό ΠΑΟΚ - ΠαναθηναϊκόΟ Παναθηναϊκός είναι ο πρώτος φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, που είναι προγραμματισμένος για τις 26 Απριλίου. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-0 του ΟΦΗ στην παράταση (1-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, σκορ με το οποίο είχαν επικρατήσει οι Κρήτες στην έδρα τους) στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης και αντμετωπίζουν τον  ΠΑΟΚ .

Ο Αμπεΐντ στο 20΄ και ο Μπέργκ (97΄, 115΄πεν.) ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού».

Με 11 παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Φερνάντες, ο ΟΦΗ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του. Στην άκρως αυτή αμυντική τακτική, οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν ψύχραιμα τη μπάλα κι αφού απείλησαν δύο φορές στο ξεκίνημα με τους Μπεργκ και Αμπεΐντ, στο 20΄ κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Από την πάσα του Κλωναρίδη, ο Πέτριτς μπήκε στην περιοχή απέφυγε με άνεση το Ζόρο και πάσαρε έτοιμο γκολ στον Αμπεΐντ, ο οποίος με σουτ πάνω στην κίνησε πέτυχε το 1-0 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο ΟΦΗ στο δεύτερο ματς «κοίμισε» τον Παναθηναϊκό, που δεν είχε την φρεσκάδα του πρώτου μέρους, παρά την εδαφική υπεροχή που διατήρησε. Δύο καλές φάσεις στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους Πράνιτς (σουτ άουτ από καλή θέση στην περιοχή) και Καρέλη (κεφαλιά άουτ) ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι «πράσινοι» στο β΄ 45λεπτο, ενώ από την άλλη οι Κρήτες ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 81΄ με το πλασέ του Μπεργκ να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ ο Φερνάντες, ενώ στο 87΄ ο Λαγός κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι από τη μικρή περιοχή και με τον Φερνάντες εξουδετερωμένο.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην κανονική διάρκεια του 90λεπτου, διάστημα στο οποίο είχε 17 τελικές έναντι 7 του ΟΦΗ, το πέτυχε στο 97΄ με την κοντινή κεφαλιά του Μπεργκ, μετά την προσωρινή απόκρουση του Φερνάντες στο πλασέ του Καρέλη. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο ΟΦΗ έφτασε μία ανάσα από τη μείωση του σκορ, με την κεφαλιά του Νούνιες να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη.

Η ομάδα του Αναστασίου «κλείδωσε» την πρόκριση στο 115΄ με το πέναλτι του Μπεργκ, που κέρδισε ο Καρέλης από μαρκάρισμα του Ζόρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου):
Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Αμπεΐντ, Ζέκα, Πράνιτς (105΄ Δώνης), Κλωναρίδης (46΄ Καρέλης), Πέτριτς (69΄ Λαγός), Μπεργκ

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού (54΄ Κουτσιανικούλης), Καλάιτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (76΄ Ροβίθης), Μπούρμπος (101΄ Νούνιες), Μακρής, Μιλιάζες.

Στον τελικό… Ουγκάντας ο ΠΑΟΚ
Στον τελικό… Ουγκάντας ο ΠΑΟΚΚαι λέμε άλλες χώρες τριτοκοσμικές… Σ’ ένα ματς που έληξε 3,5 ώρες μετά την υποτιθέμενη έναρξη και σημαδεύτηκε από ένταση, επεισόδια και ξύλο, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό και πέρασε στον τελικό.

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που κράτησε σχεδόν τρεισήμισι ώρες με τρεις αποβολές και ατμόσφαιρα που μύριζε μπαρούτι ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Το νικητήριο τέρμα στο παιχνίδι το πέτυχε ο Αθανασιάδης στο 47ο λεπτό με άπιαστη κεφαλιά. Μεγάλος εκνευρισμός και ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων με τον Μάνταλο, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αγώνα, να κρατά 11′ λεπτά καθυστέρηση λόγω των διακοπών στο παιχνίδι.

Μανιάτης και Κατσουράνης, οι οποίοι παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, δέχθηκαν την κόκκινη κάρτα, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ, μάλιστα, να έχει γίνει αλλαγή και να είναι στον πάγκο.

Ο Νάτχο ήταν ο τρίτος παίκτης που αποβλήθηκε, μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε καθώς έσπρωξε τον Μαρκάνο. Τόσο ο Ισραηλινός όσο και ο Κατσουράνης δεν θα αγωνιστούν στο τελικό.

Το σφύριγμα της λήξης το ακολούθησαν πολλά επεισόδια με επίκεντρο στη φυσούνα.

Η σέντρα στο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση μίας ώρας και 16 λεπτών. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν αρκετά καπνογόνα με την ατμόσφαιρα να μην είναι η κατάλληλη για διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η σοβαρότερη αιτία όμως ήταν τα ψάρια τα οποία βρίσκονταν στα καθίσματα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων ενημέρωσαν τον διαιτητή ο οποίος από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για να αρχίσει το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, ο κ.Μάνταλος ζήτησε να γίνει αλλαγή στους πάγκους.

Μετά από διαπραγματεύσεις των Σαββίδη, Βρύζα, Βρέντζου και Θεοδωρίδη με τον διαιτητή, αυτός συμφώνησε να αρχίσει το ματς αλλά υπογραμμίζοντας ότι θα το διακόψει οριστικά εάν συμβεί το παραμικρό από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες βγήκαν και πάλι στον αγωνιστικό και αφού έκαναν ζέσταμα άρχισε το ματς.

ΤΟ ΜΑΤΣΟ ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα η οποία «καιγόταν» για να πάρει το αποτέλεσμα και να ανοίξει το σκορ. Όντως οι παίκτες του Γεωργιάδη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο περισσότερο ορεξάτοι, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βγάλουν τη διάθεση δημιουργώντας κάποια καλή φάση.

Απείλησαν με τον Αθανασιάδη να πιάνει δύο κεφαλιές μετά από σέντρα, και τον Μέγιερι όμως να μην ανησυχεί. Καλύτερες στιγμές του Δικεφάλου του Βορρά προήρθαν από τα πόδια του Στοχ!

Δύο σουτ του Σλοβάκου ανησύχησαν περισσότερο τον Μέγιερι και ειδικότερα το δεύτερο στο οποίο ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έπεσε στη γωνία του και δύσκολα έδιωξε την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός μετά από τα πρώτα 15 λεπτά άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς. Κράτησε την μπάλα περισσότερο στην κατοχή του όμως δεν κατάφερε να απειλήσει. Καλύτερη στιγμή σε ένα σουτ του Κάμπελ, με τον άσο των ερυθρολεύκων να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Ο Τζαβέλας έκανε το γέμισμα, ο Αθανασιάδης κέρδισε με δυσκολία την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα σε σημείο στο οποίο ο Μέγιερι δεν μπορούσε να διώξει.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την κατοχή στη συνέχεια του αγώνα και άρχισε να πιέζει… Ωστόσο οι πολλές διακοπές στον αγώνα, από τον μεγάλο εκνευρισμό των ποδοσφαιριστών το παιχνίδι… πέρασε σε δεύτερο ρόλο.

Ο «καθαρός» χρόνος αγώνα ήταν αρκετά μικρός, με τον Μάνταλο να «χάνει» τον έλεγχο του αγώνα και να υποχρεώνεται να κρατά 11’ λεπτά καθυστερήσεις μετά από τις συμπλοκές μεταξύ των παικτών… και όχι μόνο!

Μανιάτης και Κατσουράνης παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, και αποβλήθηκαν. Ο Νάτχο ήταν ο τρίτος ποδοσφαιριστής που αποχώρησε από το παιχνίδι (αυτός με δεύτερη κίτρινη κάρτα) μετά από σπρώξιμο στον Μαρκάνο!

Κάπου ανάμεσα στις συμπλοκές ο Ολυμπιακός είχε και την καλύτερη στιγμή του στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις ο Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να διώχνουν την μπάλα πάνω στη γραμμή.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Νάτχο, Αθανασιάδης, Ινσαουράλδε, Τζαβέλας (76’ Λίνο), Κατσουράνης (67’ Λαζαρ), Σάλπιγγίδης (90+3 Κίτσιου), Στοχ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Μπονγκ (83’ Σάμαρης), Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο (71’ Μασάντο), Εντινγκά, Μανιάτης, Φουστέρ (71’ Σαβιόλα), Κάμπελ, Ντομίνγκες, Βαλντές.

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: Μανιάτης (89’), Κατσουράνης (89’), Νάτχο (90+5)

δολ,sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.