Νέο ραντεβού τη Μ.Παρασκευή

Πάλεψε αλλά παραδόθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός στη ΜόσχαΟ Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι τέλους στη Μόσχα αλλά τελικά υπέκυψε στην παράταση με 77-74 (72-72 κ.α.) και έτσι η ΤΣΣΚΑ έκανε το 1-0 στις νίκες στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, με τους «πράσινους» να χάνουν μοναδική ευκαιρία να κάνουν το μπρέικ στην έδρα των Ρώσων.

Αυτό που κρατάνε όμως από το ματς είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν το πλεονέκτημα της ομάδας του Μεσίνα. Το δεύτερο μάτς των δύο ομάδων διεξάγεται την Μ.Παρασκευή στις 19:15.

Οι «πράσινοι», που βρέθηκαν και στο -13 στο τρίτο δεκάλεπτο, έφτασαν να προηγούνται με +5 τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά ο Γουίμς φρόντισε να στείλει το ματς στην παράταση.

Εκεί ο Διαμαντίδης έχασε πολλά σουτ, ο Παναθηναϊκός έμεινε για 4:40 χωρίς σκορ και οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη.
Κορυφαίοι του Παναθηναϊκού, που τα.. έσπασε από τα 6.75 (6/25 τρίποντα) και τη γραμμή των βολών (18/25), ο Στεφάν Λάσμε με 14 πόντους (αποβλήθηκε στο 39′ με 5 φάουλ), όσους και ο εξαιρετικός απόψε, Γιόνας Ματσιούλις.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αφυπνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο (πέτυχε και τους 10 πόντους σε αυτό το διάστημα), ήταν από τους πρωταγωνιστές της ανατροπής στην επανάληψη, αλλά εξελίχθηκε και σε μοιραίο παίκτη, καθώς είχε λάθος επιλογή στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ενώ ήταν εξαιρετικά άστοχος στην παράταση. Πολύ καλός ο Ράιτ με 12 πόντους, που έδωσε λύσεις στην επίθεση.

Από τους Ρώσους κορυφαίος ήταν ο Σόνι Γουίμς με 21 πόντους, ενώ ξεχώρισαν ακόμη, ο Κάιλ Χάινς με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ κι Βίκτορ Κριάπα με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ!

 

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε καλά «διαβασμένος» αμυντικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα και με τον Ματσιούλις να παίρνει πάνω του τις επιθέσεις κόντραρε μέχρι το 5′ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς από το 9-8 που βρέθηκε η ρωσική ομάδα στο 5′ ανέλαβε δράση ο Χάινς, ο οποίος κέρδισε τις «μάχες» απέναντι στον Φώτση και με 7 διαδοχικούς πόντους έβαλε την ΤΣΣΚΑ μπροστά στο σκορ με 17-8. Ματσιούλις και Γκιστ προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι «πράσινοι» που δεν βρήκαν στόχο στο πρώτο δεκάλεπτο από τα 6.75 (0/7 τρίποντα), έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο -7 (21-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ υπέπεσε σε μόλις 1 λάθος, κυρίαρχησε στη δημιουργία (έφτασε τις 9 ασίστ) και με βασικό της όπλο την ισχυρή φροντ λάιν, που κυριάρχησε στα ριμπάουντ, δε δυσκολεύτηκε να ξεφύγει γρήγορα με +13 (31-18 στο 15′) και να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας μέχρι το ημίχρονο (40-33).

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός συγκεντρώθηκε στην άμυνα, οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε 4 λάθη σε αυτό το διάστημα, και με 5/8 τρίποντα επέστρεψε στο παιχνίδι. Αχίλλειος πτέρνα του, πάντως, παρέμειναν τα ριμπάουντ, και ο εγκλωβισμός του Βίκτορ Κριάπα, που έκανε τα πάντα στο παρκέ (9π. στο γ΄ δεκ., με συνολιά 5 ριμπ., 3 ασ., 1κλ.). Ωστόσο, με τον Ματσιούλις να δίνει το έναυσμα από τα 6.75 (2 σερί) και τους Φώτση (2 σερί), Διαμαντίδη να ακολουθούν οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν με τη λήξη της περιόδου σε 58-56. Καθοριστικός παράγοντας στην επιστροφή του Παναθηναϊκού ήταν και η απόφαση του Μεσίνα να κρατήσει σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο τον Χάινς στον πάγκο.

Στον επίλογο του αγώνα ο Παναθηναϊκός «εγκλώβισε» με την άμυνα του όλα τα επιθετικά ατού της ΤΣΣΚΑ, την κράτησε μέχρι το 38′ στους 4 πόντους, αλλά η εκνευριστική αστοχία του από τις βολές δεν του επέτρεψαν να οικοδομήσει μία διαφορά μεταλύτερη από το +5 (62-67), με πρωταγωνιστές του Λάσμε και Διαμαντίδη. Ο Γουίμς τιμώρησε λάθη του Παναθηναϊκού και με 8 σερί πόντους (2 τρίποντα) ισοφάρισε γρήγορα σε 70-70 στο 39′, ενώ νωρίτερα πήρε και το 5ο φάουλ του Λάσμε.

Ο Γκιστ δεν αξιοποίησε το καλάθι και φάουλ από τις βολές (70-72), ενώ ο Χάινς με 2/2 πέτυχε την ισοφάριση 72-72. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Διαμαντίδης μονοπώλησε τη μπάλα, με τον Κριάπα, όμως, να είναι «κολλημένος» πάνω του, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση, καθώς ο Τζάκσον αστόχησε στην εκπνοή…

Στο επιπλέον πεντάλεπτο η αστοχία στοίχισε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ενώ είχε προηγηθεί με 72-74 είδε τον Διαμαντίδη να αστοχεί σε 2/2 βολές και στον τρίποντο της… εξιλέωσης.

Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση Χάινς και Γουίμς για το 76-74, ενώ ο Ματσιούλις έδωσε συνέχεια στα χαμένα σου από τα 6.75. Στα 21” πριν από τη λήξη ο Γουίμς με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 77-74, το οποίο ήταν και τελικό, καθώς ο Διαμαντίδης αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 40-33, 58-56, 72-72, 77-74.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα):
Μίτσοβ 2, Φριτζόν 10, Τζάκσον 5, Πάργκο 1, Κρστιτς 5, Γουίμς 21, Βοροντσέβιτς, Κάουν 1, Χριάπα 17, Χάινς 15.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 3, Μπατίστ, Φώτσης 6, Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 9, Ματσιούλις 14, Ράιτ 10.

Διαιτητές: Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Ράντοβιτς (Κροατία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία).

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.