Η περίοδος της Σαρακοστής είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας, ωστόσο προσέξτε να μην το παρακάνετε και εξαντληθείτε!

NHSTEIAΜάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα σημειώνει πως η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα αν αυτή γίνεται σωστά, καθώς μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα, βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης,  προστατεύει από την οστεοπόρωση και διάφορους τύπους καρκίνου, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και ευνοεί την καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Δείτε ποιες τροφές θα διαφυλάξουν την ενέργειά σας και θα σας προστατέψουν από το να καταρρεύσετε!

Φακές

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης και σιδήρου. Επίσης, είναι πλούσιες σε ασβέστιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, αποτοξινώνοντας τον οργανισμό. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνοδέψτε τις με καστανό ρύζι ή με ψωμί ολικής άλεσης, ώστε να πάρετε τις απαραίτητες πρωτεΐνες.

Καρύδια

Είναι ό,τι πρέπει για να χτυπήσετε ενεργειακό limit up, ωστόσο πρέπει να προσέχετε καθώς έχουν πολλές θερμίδες. Είναι πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο, ενώ η μελατονίνη τους θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Επίσης, θα σας κρατήσουν χορτασμένους για πολλή ώρα, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ τα ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία βοηθούν στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερίνης.

Σόγια

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και σελήνιο και κάλιο, το οποίο χρειάζεται για την ισορροπία νατρίου-καλίου του οργανισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ασιάτες την έχουν εντάξει στο καθημερινό τους διαιτολόγιο, ενώ πολλές μελέτες δείχνουν πως η συγκεκριμένη τροφή συνδέεται με την μακροζωία.

Ταχίνι

Πρόκειται για μία από τις πιο υγιεινές τροφές που θα μπορούσατε να καταναλώσετε! Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, αμινοξέα και υδατάνθρακες χαρίζοντας ενέργεια, αλλά και βιταμίνες με κυρίαρχες τη βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Μπρόκολο

Είναι ευρέως γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Παράλληλα, βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου φυτικής προέλευσης, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε.

Μήλο

Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ. Επίσης, προτιμάτε να το τρώτε με τη φλούδα για να προσφέρετε στον οργανισμό σας περισσότερες βιταμίνες και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.