Θα καταγράφει ανεύθυνους ιδιοκτήτες που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους
SKULOIΙδιωτικό ντεντέκτιβ προσέλαβε η πόλη Colmenar Viejo στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει το ζήτημα των ακαθαρσιών σκύλων στους δρόμους και κυρίως για να εντοπίσει τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες που το προκαλούν.

Για τον επόμενο χρόνο, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ένας ντεντέκτιβ θα κυκλοφορεί ινγκόγνιτο στους δρόμους «οπλισμένος» με κάμερα. Κάθε βίντεο με ιδιοκτήτη σκύλου που δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες θα παραδίδεται στην αστυνομία για πρόστιμα που θα φτάνουν τα 750 ευρώ.

«Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να αποθαρρύνουμε τους ιδιοκτήτες εκείνους που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους είτε λόγω τεμπελιάς είτε λόγω αηδίας είτε λόγω απλά απροθυμίας, ώστε να ξέρουν πως κάποιος πλέον τους παρακολουθεί.

Σε ό,τι αφορά το νομικό κομμάτι, οι Αρχές της πόλης των 44.000 κατοίκων λένε πως το ξεπερνούν τοποθετώντας σε όλη την πόλη πινακίδες που ενημερώνουν πως υπάρχει παρακολούθηση. Στο πλαίσιο προώθησης του μέτρου, προσελήφθησαν ηθοποιοί που κυκλοφόρησαν στην πόλη ντυμένοι ντεντέκτιβ για να εξηγήσουν στους κατοίκους τι θα συμβεί.

Στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη οι ιδιοκτήτες σκύλων που ρυπαίνουν αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως 1.500 ευρώ.
Στα προάστια της Μαδρίτης οι δήμοι Alcalá de Henares και Leganés έχουν… μυστική αστυνομία που παρακολουθεί τους ιδιοκτήτες σκύλων ενώ στην περιοχή Móstoles το ρόλο αυτό ανέλαβαν εθελοντές κάτοικοι.

Η πιο «επιθετική» αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική μέθοδος εφαρμόστηκε ωστόσο στη Brunete, μια μικρή πόλη δυτικά της Μαδρίτης. Εκεί είκοσι εθελοντές παρακολουθούσαν ιδιοκτήτες σκύλων που δεν μάζευαν τις ακαθαρσίες τους και πιάνοντας κουβέντα μάθαιναν το όνομα και τη ράτσα του σκύλου. Στη συνέχεια οι Αρχές εντόπιζαν μέσω των στοιχείων αυτών τα στοιχεία των ιδιοκτητών και τα περιττώματα στέλνονταν πίσω μαζί με μία προειδοποίηση για
πρόστιμο.

Στη διάρκεια της καμπάνιας αυτής 147 «πακέτα» επέστρεψαν στους ανεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων.

Τα περιστατικά «αμελών» ιδιοκτητών περιορίστηκαν κατά 70%!

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.