Η Σαντορίνη δε λείπει από τη λίστα
SANTORINIΤι είναι αυτό που κάνει τα ηλιοβασιλέματα τόσο εντυπωσιακά; Τα μόρια του αέρα. Όταν ο ήλιος λάμπει κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα μόρια του αέρα αντανακλούν κύματα μπλε και ιώδους φωτός.

Τα μάτια μας δε μπορούν να επεξεργαστούν καλά το βιολετί χρώμα, έτσι ο ουρανός μας φαίνεται μπλε.

Όσο πλησιάζουμε προς το βράδυ και δύει ο ήλιος, οι ακτίνες του ηλίου ταξιδεύουν μέσω περισσοτέρων μορίων αέρα, τα οποία σκεδάζουν τα μπλε και βιολετί μήκη κύματος φωτός.

Σκεδάζουν τόσα πολλά που πλέον δε μπορούμε να τα διακρίνουμε όλα, αποκαλύπτοντας και την υπόλοιπη πλευρά του φάσματος, με κίτρινα, πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα.

Όσο πιο κοντά πλησιάζει ο Ήλιος στον ορίζοντα, τόσο πιο μακριά ταξιδεύουν οι αχτίδες του ηλίου και τόσο πιο «χρωματιστός» φαίνεται ο ουρανός.

Τώρα που γνωρίσαμε και την επιστήμη πίσω από το «θέαμα» ας δούμε ποια είναι τα καλύτερα μέρη του κόσμου για να απολαύσει κανείς ένα ηλιοβασίλεμα, σύμφωνα με το mentalfloss.com.

Σαντορίνη, Ελλάδα

Τα λευκά σπιτάκια που είναι σκαρφαλωμένα στο βράχο με τους μπλε βαμμένους τρούλους προσφέρουν ένα μοναδικό σκηνικό… ενώ απολαμβάνετε ένα από τα καλύτερα και πιο φημισμένα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

Grand Canyon, ΗΠΑ

Όταν δύει ο ήλιος, το φως αντανακλάται από τα διάφορα γεωλογικά στρώματα, αποκαλύπτοντας κάθε απόχρωση κόκκινου και πορτοκαλί μπορεί να φανταστεί κανείς.

Isle of Skye, Σκωτία

Το νησί μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει τα πιο μεγαλεπήβολα βουνά σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Οι καταπράσινες εκτάσεις που φτάνουν μέχρι τον ωκεανό, δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Siem Reap, Καμπότζη

Το Angkor Wat είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο λατρείας του κόσμου και αποτελεί ένα μοναδικό πολιτιστικό θησαυρό που χρονολογείται από το 12ο αιώνα. Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από το λόφο Phnom Bakheng με θέα το ναό.

Εθνικό Πάρκο Masai Mara, Κένυα

Είναι το μέρος όπου μπορείτε να δείτε λιοντάρια να ξαπλώνουν κάτω από μοναχικές ακακίες, ζέβρες και άλλα άγρια ζώα να μεταναστεύουν, ταξιδεύοντας μέσα από ατελείωτες πεδιάδες και να δείτε τη σιλουέτα από καμηλοπαρδάλεις με φόντο τη δύση του ηλίου.

Lofoten, Νορβηγία

Το αρχιπέλαγος της Νορβηγίας μπορεί να μη φαντάζει ως το ιδανικό μέρος για να δει κανείς ένα ηλιοβασίλεμα. Από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο ο Ήλιος δεν… «κατεβαίνει» και τους χειμερινούς μήνες δεν… «ανεβαίνει»! Τους ενδιάμεσους μήνες όμως το σκηνικό στο Lofoten είναι συναρπαστικό. Είναι τότε που ο ήλιος βυθίζεται κάτω από τον ορίζοντα, όμως δεν «φεύγει» έτσι ώστε να σκοτεινιάσει εντελώς ο ουρανός… με αποτέλεσμα ένα «μεθυστικό» ηλιοβασίλεμα που διαρκεί επί ώρες!

Μαλδίβες 

Κοκοφοίνικες, κρυστάλλινα νερά και αμμώδεις παραλίες. Αν αυτό σας ακούγεται σαν μια εκδοχή του παραδείσου, βάλτε στην περιγραφή και ένα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα για να ολοκληρωθεί το «πακέτο».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.