Η μεγάλη ομογενειακή εφημερίδα των Ελλήνων της Αμερικής

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞΤην 99η επέτειο από την ίδρυσή της γιόρτασε χθες Τετάρτη η ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυκας».

Στο επετειακό άρθρο του ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας, Αντώνης Διαματάρης, θυμάται τη 2α Απριλίου 1915 «όταν από τους 26 δυτικούς δρόμους του Μανχάταν, στην περιοχή που κάποτε είχε στήσει τη φωλιά του ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης, ορμούσε από το ταχυπιεστήριο της εποχής μια νέα, διαφορετική από τις άλλες, εφημερίδα: μια εφημερίδα καλά προετοιμασμένη, μελετημένη, με θαυμάσια εμφάνιση, αποφασισμένη να εκπληρώσει τον φιλόδοξο στόχο της “πλήρους επικράτησης και της νίκης”, όπως τιτλοφόρησε το κύριο άρθρο της, την πρώτη εκείνη ημέρα».

Και συνεχίζει ο κ. Διαματάρης: «στο βαθμό που η εφημερίδα συνέβαλε, όπως πιστεύω, ουσιαστικά στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, της γλώσσας, της θρησκείας, των παραδόσεων, σε τούτη τη μεγάλη και φιλόξενη χώρα, αυτό δικαιώνει και επεξηγεί το εκδοτικό θαύμα που συνετέλεσε ο Ελληνισμός των ΗΠΑ με τον Εθνικό Κήρυκα».

Με την ευκαιρία της 99ης επετείου στελέχη ομογενειακών φορέων, Ελληνοαμερικανοί επιστήμονες και ακαδημαϊκοί εξέφρασαν με δηλώσεις τους στην εφημερίδα το «σημαντικό ρόλο» που διαδραμάτισε όλα αυτά τα χρόνια για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς, συμβάλλοντας στη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.