ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ«Εχω συναντηθεί πολλές φορές και με πολλούς από αυτούς» είπε μεταξύ άλλων ο τέως Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, μία ημέρα μετά την παραίτησή του, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Τα γραφεία μας τα χωρίζει ένας διάδρομος», σημείωσε ο κ. Μπαλτάκος, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες από τις συναντήσεις με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έγιναν πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην πορεία της αποκαλυπτικής συνέντευξής του, ο τέως Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης θυμήθηκε ότι στο γραφείο του τον είχαν επισκεφθεί οι Μιχαλολιάκος και Παππάς με αίτημα την αύξηση των προσώπων που συγκροτούν τη συνοδεία φύλαξής τους.

Στην ερώτηση αν θυμάται το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής απάντησε: «Δεν θυμάμαι, άλλωστε έχουν περάσει 6 μήνες», ενώ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες…

Ο κ. Μπαλτάκος τόνισε ότι η πρωτοβουλία των επαφών με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ήταν δική του και στόχο είχε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να απεγκλωβιστούν οι 500 χιλιάδες ψηφοφόροι και κυρίως οι ένστολοι και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία.

«Ο πρωθυπουργός γνωρίζει και χαράσσει μία πολιτική γραμμή. Ο πρωθυπουργός μετά δεν κάθεται να παρακολουθεί την κάθε λεπτομέρεια. Εγώ ήξερα ότι η Ν.Δ. πρέπει να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους κυρίως από τους ένστολους και την εκκλησία. Το τι έκανα εγώ μετά για να το πετύχω αυτό, τι μεθόδους χρησιμοποίησα, τι είπα, με ποιους μίλησα και πως το προσπάθησα…», σημείωσε.

Στο ερώτημα δε αν ο κ. Σαμαράς του ανέθεσε να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: «Δεν μου ανέθεσε τίποτα».

Ο τέως Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης επανέλαβε αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ότι δεν ενημέρωνε τον κ. Σαμαρά για τις κινήσεις του. «Θα έπρεπε εγώ να τον φορτώνω με τον Κασιδιάρη; Δεν είχα αυτοεξουσιότητα πάνω μου; Δεν είχα πρωτοβουλία, δεν έχω προσωπικότητα να κάνω μόνος μου κινήσεις;».

Ξεκινώντας την αποκαλυπτική συνέντευξη στον realfm 97,8 ο Π. Μπαλτάκος είπε: «Αποφάσισα να διαδραματίσω ένα συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας. Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500 χιλιάδες Ελληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή και να μην κάνουμε τίποτα. Κανένας από αυτούς τους ψηφοφόρους δεν είναι ναζί. Κανένας. Μίλαγα με τους Χρυσαυγίτες. Τους έλεγα μερικά από αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κρατάω την επαφή. Δεν γινόταν αλλιώς.

Προχώρησε δε λέγοντας: «Έφθασα στο σημείο να μου ζητάνε μέχρι και αφιερώσεις για τα βιβλία που έχω γράψει για τη Σπάρτη. Μπορεί να έχουν μαγνητοφωνήσει, όπως λένε και άλλες συνομιλίες. Αυτό άλλωστε είναι το ποιόν τους. Αποδείχθηκε. Δεν σημαίνει τίποτα. Ο,τι έλεγα εξυπηρετούσε ένα σκοπό κι έτσι έπρεπε να γίνει. Επρεπε να γνωρίζουμε σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις».

Για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό: «Για μένα είναι Αντώνης, εδώ και 35 χρόνια. Αυτή η σχέση έχει σφυρηλατηθεί αδιατάραχτα γιατί και οι δύο δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδας μας», πρόσθεσε ότι η φιλία του με τον Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Νίκο Δένδια είναι διαρκής και ο σεβασμός του προς την κυρία Κουτζαμάνη είναι απεριόριστος.

Και σημείωσε: «Πιστεύω ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να κρατήσει τον τόπο συνεκτικό και αρραγή. Είναι παράταξη ευθύνης. Προσπάθησα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, ιδιαίτερα τους δύο πυλώνες στους οποίους, στηρίζεται για μένα η Ελλάδα, την ορθοδοξία και τους ενστόλους. Η Ν.Δ. είναι μία κεντροδεξιά παράταξη, η οποία κινδυνεύει εδώ και δύο χρόνια να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα. Κι αν αυτό συμβεί, θα βγει τελείως εκτός της πρωτοκαθεδρίας του πολιτικού φάσματος. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Και κανένας δεν πρέπει να το θέλει. Από την Αριστερά, μέχρι τη Δεξιά κανένας δεν πρέπει να επιθυμεί και να εύχεται κάτι τέτοιο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΣΤΟ Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.