Έγινε κι αυτό…
upourgosΜπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει η υπουργός Γαλλοφωνίας, Γιαμινά Μπενγκιγκί, η οποία είναι ύποπτη για την υποβολή πλαστής δήλωσης κληρονομιάς, όπως ανακοίνωσε ανεξάρτητη διοικητική αρχή της Γαλλίας.

Η Ανώτερη Αρχή για τη Διαφάνεια της Δημόσιας Ζωής αποκάλυψε ότι υπάρχουν «σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά την επάρκεια, την ακρίβεια και την ειλικρίνεια» των δηλώσεων της υπουργού, η οποία επανεξελέγη χθες δημοτική σύμβουλος στο Παρίσι.

Οι δηλώσεις αυτές αφορούν το 2012, το 2013 και το 2014. Αν οι κατηγορίες εναντίον της επιβεβαιωθούν, οι παραβάσεις της υπουργού επισύρουν ποινή φυλάκισης τριών ετών, την επιβολή προστίμου 45.000 ευρώ και τη 10ετή απαγόρευση της εκλογής της σε δημόσια αξιώματα.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως της επικαιρότητας την ώρα που εντείνονταν οι φήμες για έναν επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την παταγώδη αποτυχία της αριστεράς στις δημοτικές εκλογές που έγιναν στη Γαλλία.

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλά μέσα ενημέρωσης κατηγορούσαν την 59χρονη Μπενγκιγκί για πλαστή δήλωση, κάτι το οποίο η ίδια διέψευσε επισήμως. Μέχρι στιγμής, η υπουργός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο όσον αφορά τη σημερινή ανακοίνωση της Ανώτερης Αρχής για τη Διαφάνεια της Δημόσιας Ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.