Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Φτάσαμε στα όρια μας μετά από μία δεκαετία πολέμου»

29 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τους λόγους της «αυτοσυγκράτησης» των ΗΠΑ στη συριακή κρίση εξήγησε ο Ομπάμα
OBAMAΟ Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπεραμύνθηκε την Παρασκευή της απόφασής του να μην κάνει χρήση βίας κατά του συριακού καθεστώτος το περασμένο φθινόπωρο, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν και αυτές τα όριά τους.

«Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να πιστεύουμε ότι ήμασταν σε θέση, με λίγα στοχευμένα πλήγματα, να εμποδίσουμε αυτά που παρακολουθούμε στη Συρία», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS. Η συνέντευξη αυτή μαγνητοσκοπήθηκε στη Ρώμη, λίγο πριν από την αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου για τη Σαουδική Αραβία.

«Το θέμα δεν είναι ότι δεν άξιζε τον κόπο αλλά ότι μετά από μια δεκαετία πολέμου οι ΗΠΑ έχουν τα όριά τους», πρόσθεσε. «Οι στρατιώτες μας που εναλλάσσονται, οι οικογένειές τους, το κόστος που συνεπάγεται κάτι τέτοιο και η ικανότητα να φτάσουμε σε μια βιώσιμη λύση χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτούμε ενδεχομένως για άλλη μια δεκαετία» ήταν οι λόγοι που η Ουάσινγκτον δεν ήθελε να προχωρήσει σε μια στρατιωτική επέμβαση, σημείωσε.

«Και επιπλέον, δεν είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα θα ήταν σημαντικά καλύτερο» εάν είχε γίνει η επέμβαση αυτή, συμπλήρωσε ο Ομπάμα.

Ο πόλεμος στη Συρία, που συμπλήρωσε ήδη τρία χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 146.000 ανθρώπους. «Όταν βλέπουμε μια χώρα σαν τη Συρία, πώς διαμελίστηκε, την ανθρωπιστική κρίση της, φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι συμβατό με καμία λογική ερμηνεία του Ισλάμ, το να βλέπουμε τα παιδιά να λιμοκτονούν ή να σκοτώνονται, οικογένειες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους…» κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

This entry was posted on Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2014 at 18:57 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply