Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Stress: Τα 7 προβλήματα υγείας που μπορεί να σας προκαλέσει

25 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που στρεσάρονται δύσκολα και τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν σας αγγίζουν, τότε είστε από τους τυχερούς

stressΣύμφωνα με τους ειδικούς, ο ανθρώπινος οργανισμός είναι καλά προσαρμοσμένος, ώστε να αντιμετωπίζει το βραχυπρόθεσμο άγχος. Ωστόσο, όταν αυτό μας κρατά σε κατάσταση «συναγερμού» για μεγάλο χρονικό διάστημα, μας καθιστά αυτόματα ευάλωτους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δείτε τα 7 προβλήματα υγείας που είναι δυνατό να πυροδοτήσει το χρόνιο άγχος:

Κατάθλιψη

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι άνθρωποι που βιώνουν έντονο εργασιακό στρες διατρέχουν 80% υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Γαστρεντερολογικά προβλήματα

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το στρες δεν μπορεί να προκαλέσει έλκος, είναι δυνατόν όμως να το επιδεινώσει. Ωστόσο, είναι συχνή αιτία για νόσους του πεπτικού, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Alzheimer

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πειραματόζωα δείχνει ότι το στρες είναι δυνατόν, υπό συνθήκες, να επιδεινώσει το Alzheimer, επιταχύνοντας τις εγκεφαλικές βλάβες.

Καρδιοπάθεια

Σύμφωνα με πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, όσοι υποφέρουν από χρόνιο άγχος διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για αυξημένη αρτηριακή πίεση και καρδιολογικά προβλήματα. Εμμέσως η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, εξαιτίας του ότι τα άτομα που στρεσάρονται εύκολα, καπνίζουν και έχουν επιπλέον κιλά.

Άσθμα

Όπως έχει διαπιστωθεί από πολλές μελέτες, το στρες επιδεινώνει το άσθμα. Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το χρόνιο στρες ενός γονέα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να εμφανίσει άσθμα και το παιδί του.

Παχυσαρκία

Το στρες εκτοξεύει τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία φαίνεται πως προκαλεί την αύξηση του λίπους που αποθηκεύεται γύρω από την κοιλιά.

Διαβήτης

Το στρες είναι δυνατό να μας ωθήσει στην υιοθέτηση ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών, που μπορεί να μας κάνουν πρόσκαιρα να αισθανόμαστε καλύτερα, ωστόσο εκτοξεύουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

onmed

This entry was posted on Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2014 at 20:24 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply