Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θησαυροφυλάκιο στο σπίτι του πρώην υπουργού Ενέργειας της Ουκρανίας: 42 κιλά χρυσού και 4,8 εκατ. δολάρια σε μετρητά

23 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

OYKRANIAΣυνολικά 42 κιλά χρυσού και 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κατέσχεσαν οι ουκρανικές αρχές μετά από έρευνα στο σπίτι του πρώην υπουργού Ενέργειας Εντουαρντ Σταβίτσκι.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν τον Σταβίτσκι ως μέλος του στενού κύκλου του Γιανουκόβιτς. Ο εκπτωτος πρόεδρος ήταν αυτός που τον διόρισε υπουργό Ενέργειας τον Δεκέμβριο του 2012.

Την Παρασκευή η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε και τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz Εβγκέν Μπακούλιν. Ο Μπακούλιν κατηγορείται για μεγάλης κλίμακας διαφθορά που προκάλεσε στην Ουκρανία ζημία περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Naftogaz είναι υπεύθυνη για τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και τη διανομή του στην Ουκρανία. ‘Εχει επίσης το μονοπώλιο της μεταφοράς φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2014 at 13:06 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply