Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποινική δίωξη σε Γκαγκάτση, Πιλάβιο και Σαρρή για την κάρτα υγείας των ποδοσφαιριστών

21 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Και σε ακόμα 23 μέλη των ΔΣ της ΕΠΟ

epo -ΕΠΟΠοινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε την Παρασκευή ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου στους δυο πρώην προέδρους της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και Βασίλη Γκακάτση, καθώς και στον νυν, Γιώργο Σαρρή, για την υπόθεση της κάρτας υγείας των ποδοσφαιριστών.

Εκτός από τους παραπάνω, ποινική δίωξη ασκήθηκε σε ακόμα 24 μέλη των ΔΣ της ΕΠΟ που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις, κατά τις οποίες λήφθηκαν αποφάσεις σχετικά με τις κάρτες υγείας.

Έπειτα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ενώ η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2006-2011 ώστε να γίνουν 1,5 εκατ. μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές, έγιναν μόλις 15.530 μετρήσεις…

Βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε μετά από έρευνα που διενήργησε η Επίκουρη Εισαγγελέας, Αγγελική Κουρινιώτη, η ΕΠΟ προχώρησε σε σύναψη συμβάσεων με δυο εταιρίες που ανέλαβαν να πραγματοποιούν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές.

Η πρώτη σύμβαση υπογράφηκε στις 22/9/2005 μεταξύ της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της εταιρίας OPEDEK A.E και προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς ιατρικών ελέγχων σε όλη τη χώρα με τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε αθλητές. Για την υλοποίηση, μάλιστα, αυτού του προγράμματος η ΕΠΟ φέρεται να είχε επιχορηγηθεί από την UEFA με 1 εκατομμύριο ευρώ.

Στην πορεία η εταιρία, με την οποία υπογράφηκε η σύμβαση, απορροφήθηκε από άλλη, αλλά παρέμεινε σε ισχύ η σύμβαση, πλέον με την εταιρία PC SYSTEMS. Υπογράφηκε επίσης και νέα σύμβαση στις 19/2/2010 για τη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών, προκειμένου να διενεργούνται ειδικές εξετάσεις.

δολ

This entry was posted on Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2014 at 21:35 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply