Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Ουκρανία «απογειώνει» την δημοτικότητα του Πούτιν

12 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Το 69% των Ρώσων δήλωσαν ότι εγκρίνουν την πολιτική του

POYTINΤο ρεκόρ δημοτικότητάς του έχει σπάσει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κυρίως χάρη στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν τα κυριότερα ρωσικά ινστιτούτα δημοσκοπήσεων.

Το 69% των Ρώσων (9% περισσότεροι από ό,τι τον Φεβρουάριου του 2013) δήλωσαν ότι εγκρίνουν την πολιτική του Πούτιν, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το ανεξάρτητο Κέντρο Levada σε δείγμα 1.603 ανθρώπων σε 45 ρωσικές επαρχίες.

Μόνο το 30% των Ρώσων (έναντι 35% πριν ένα χρόνο) εκφράζει την αντίθεσή του στην πολιτική του Πούτιν.

Το ινστιτούτο VTsIOM τοποθετεί τη δημοτικότητα του ρώσου προέδρου στο 68% και επισημαίνει ότι για το 53% των ερωτηθέντων η ουκρανική κρίση είναι το «βασικό θέμα» της επικαιρότητας.

«Η δημοτικότητα του Πούτιν, που πλησιάζει το ποσοστό που είχε φτάσει τον Μάιο του 2012, όταν επανεξελέγη για μια τρίτη θητεία στην προεδρία, μπορεί να αυξηθεί κι άλλο καθώς συνεχίζεται η επέμβαση του Κρεμλίνου στην Ουκρανία»
εκτιμά ο Αλεξέι Λέβινσον κοινωνιολόγος του Κέντρου Levada.

«Ο Πούτιν χειρίζεται με επιτυχία τα χαρακτηριστικά του πατερναλισμού. Οι Ρώσοι έχουν εμπιστοσύνη στην ερμηνεία του για τα γεγονότα στη Ρωσία και το εξωτερικό» συνέχισε ο Λέβινσον.

Η δημοτικότητα του 61χρονου Πούτιν δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% από το 2000 οπότε ανήλθε στην εξουσία.

tovima

This entry was posted on Τετάρτη, 12 Μαρτίου, 2014 at 21:54 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply