Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δύο χρόνια φυλακή στο δάσκαλο που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

28 Φεβρουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Δύο χρόνια φυλακή στο δάσκαλο που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους Ποινή φυλάκισης δύο ετών για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κατ’ έργω εξύβρισης και της παράνομης κατακράτησης επέβαλε το δικαστήριο της Άρτας στο δάσκαλο που είχε χρησιμοποιήσει έναν άκρως αντιπαιδαγωγικό τρόπο για να συνετίσει έναν ζωηρό μαθητή του

Πριν από ένα μήνα περίπου η είδηση ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός είχε υποχρεώσει τους μαθητές του να χαστουκίσουν συμμαθητής τους επειδή έκανε φασαρία στην τάξη, είχε κάνει το γύρο της Ελλάδος.

Ο 50χρονος εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία και στη συνέχεια τέθηκε σε προσωρινή αργία από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το epirus24, η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Πλημμελειοδικείο της Άρτας και στο δάσκαλο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και από τρεις μήνες για τα αδικήματα της κατ’ έργω εξύβρισης και της παράνομης παρακράτησης του μικρού μαθητή.

Ο συνήγορος της μητέρας του μικρού δήλωσε ότι η απόφαση δικαιώνει την οικογένεια και κυρίως το παιδί που υπέστη μία μεγάλη περιπέτεια για την ηλικία του ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Δασκάλων που είχαν επιχειρήσει να αθωώσουν τον εκπαιδευτικό πριν το δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων από την πλευρά του σημείωσε ότι δεν επιχείρησαν να αθωώσουν τον συνάδελφό τους αλλά στάθηκαν στο πλευρό του καθώς στα 27 χρόνια της θητείας του δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Παράλληλα με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο στην ουσία έχει καταργήσει για τους εκπαιδευτικούς το τεκμήριο της αθωότητας.

έθνος

This entry was posted on Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2014 at 23:17 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply