ΕΟΠΥΥH σημερινή μέρα θα καταγραφεί στην ιστορία ως αποφράδα γιατί από σήμερα ο ελληνικός λαός στερείται τις δημόσιες δομές των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στα πλαίσια αποδόμησης του δωρεάν, δημόσιου και καθολικού συστήματος Υγείας της πατρίδας μας που ξεκίνησε τα τελευταία τρία χρόνια.

Από σήμερα και σε ισχύ του αντισυνταγματικού και ανάλγητου νόμου που η Βουλή των ελλήνων ψήφισε την περασμένη εβδομάδα, ο έλληνας πολίτης δεν μπορεί να εξεταστεί και να συνταγογραφήσει τα φάρμακά του δωρεάν από τις προαναφερθείσες δομές.

Αφού συστηματικά και μεθοδικά οι γνωστοί υπονομευτές της Δημόσιας Υγείας της πατρίδας μας φρόντισαν να απαξιώσουν, να αποδιοργανώσουν και να απογυμνώσουν τις παραπάνω δομές με μειώσεις στη χρηματοδότησή τους, με εκπτώσεις στη στελέχωση τους, με στοχευμένη κατασυκοφάντηση των ιατρών- λειτουργών τους και με σκόπιμες περικοπές στην υλικοτεχνική υποδομή τους έθεσαν τους τίτλους τέλους σε ένα τριετές θρίλερ με γνωστό σενάριο και ακόμη πιο γνωστούς πρωταγωνιστές.

Δεν υπολόγισαν όμως αυτούς που θεωρούν κομπάρσους και είναι όλο το υγειονομικό προσωπικό και η μεγάλη και πλατιά μάζα των ασφαλισμένων και των ασθενών που θα υποστούν και τη μεγαλύτερη ζημιά από το κακοπαιγμένο και άθλιο σενάριο που υλοποιήθηκε με την ψήφιση του αδιανόητου νόμου.

Ο ιατρικός κόσμος και η κοινωνία θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους και πολύ περισσότερο στην υλοποίησή τους και θα παλέψουν ώστε να μην ανατραπεί το από το σύνταγμα κατοχυρωμένο δικαίωμα του λαού μας στην υγεία. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασίλειος Βασιλακόπουλος        Αγάπιος Γαβριηλίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.