Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χίλαρι Κλίντον: Εγώ φταίω για τις απιστίες του Μπιλ, δεν ήμουν αρκετά διαθέσιμη

Φεβρουάριος 17th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Χίλαρι Κλίντον: Εγώ φταίω για τις απιστίες του Μπιλ, δεν ήμουν αρκετά διαθέσιμη

Μία μετανιωμένη απατημένη σύζυγος, αδίστακτη απέναντι στους εχθρούς της, που έκανε παρεμβάσεις στο έργο του Προέδρου των ΗΠΑ. Ετσι περιγράφεται η Χίλαρι Κλίντον στις σημειώσεις της βοηθού της από την εποχή που ήταν Πρώτη Κυρία, τότε που χρέωνε στον εαυτό της τις απιστίες του Μπιλ Κλίντον.

Πρόκειται για τα αρχεία που κρατούσε η σύμβουλος του τότε προεδρικού ζεύγους και στενή φίλη της Κλίντον, Νταϊάν Μπλερ. Ο σύζυγος της τελευταίας παρέδωσε τις σημειώσεις της στη Βιβλιοθήκη Ειδικών Συλλογών του Πανεπιστημίου του Αρκανσο το 2000, λίγο μετά το θάνατο της Μπλερ, αλλά το περιεχόμενό τους ήρθε τώρα στη δημοσιότητα, όπως γράφει το «Εθνος».

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, η εν δυνάμει υποψήφια πρόεδρος στις εκλογές του 2016 θεωρούσε πως έφερε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις ερωτικές περιπέτειες του Μπιλ Κλίντον. Σε τηλεφώνημά της προς την Μπλερ, η Κλίντον υπερασπίστηκε το σύζυγό της, λέγοντας ότι έκανε λάθος που «έπαιζε» με την «ναρκισσίστρια» και «τρελάρα» Μόνικα Λεβίνσκι, αλλά πιστεύει ότι οδηγήθηκε εκεί εν μέρει από τους πολιτικούς αντιπάλους του, τη μοναξιά της προεδρίας και από τα δικά της λάθη ως συζύγου.

«Πιστεύει ότι δεν στάθηκε αρκετά έξυπνη, αρκετά ευαίσθητη και αρκετά διαθέσιμη και τώρα εκείνος καλείται να πληρώσει τόσο βαρύ τίμημα», έγραφε στις σημειώσεις της η Μπλερ. Μάλιστα, η Κλίντον της εκμυστηρεύτηκε στο ίδιο τηλεφώνημα ότι έλαβε επιστολή από ψυχολόγο, ο οποίος απέδιδε την απιστία του τότε Προέδρου στα παιδικά του χρόνια. Ο Κλίντον είχε μεγαλώσει με τη μητέρα και τη γιαγιά του, με τις δύο γυναίκες να βρίσκονται σε διαρκή κόντρα και στο τέλος η γιαγιά ζήτησε την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού

Οπως αποκαλύπτει το αρχείο της Μπλερ, η Κλίντον γνώριζε για τις ατασθαλίες του συζύγου της πριν από την εκλογή του και είχε πάρει ενεργά μέρος στη συγκάλυψη των σκανδάλων της προεκλογικής εκστρατείας. Μάλιστα, η Μπλερ κρατούσε σημειώσεις για το πώς πρέπει να απαξιωθούν γυναίκες όπως η Τζένιφερ Φλάουερς, που ισχυρίζονταν ότι έχουν δεσμό με τον τότε υποψήφιο. «Να φανεί ότι η Φλάουερς είναι ψεύτρα, απατεώνισσα, ακόμη και εγκληματίας για να σταματήσει να διαδίδει ιστορίες και να φανεί η αδράνεια του Τύπου», έγραφε.

Στις σημειώσεις της όμως αποκαλύπτεται και ο ρόλος της Κλίντον στο Λευκό Οίκο, όπου περιέχονται αρκετές παρεμβάσεις της στο έργο του Προέδρου. Μάλιστα, περιγράφει ως εφιαλτικό τον πρώτο χρόνο της ως Πρώτη Κυρία, καθώς είχε κόντρες με προσωπικό, κυβερνητικά στελέχη και ακόμη και τον Κλίντον. Οπως έγραφε η Μπλερ, η Χίλαρι εξοργιζόταν από την ανικανότητα του συζύγου της να οργανώσει κάτι και να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, Φεβρουάριος 17th, 2014 at 12:03 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply