φωτό αρχείουΣε κινητοποίηση βρίσκονται οι αγρότες της Πελοποννήσου και σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Δύο ομάδες αγροτών πήγαν και σήκωσαν εκ περιτροπής τις μπάρες στα διόδια Καλαμακίου επί της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, με αποτέλεσμα να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.

Αυτή την ώρα αποχωρούν, αλλά προγραμματίζουν να μεταβούν στο 103ο χιλιόμετρο της «Κορίνθου – Πατρών» όπου θα στήσουν μπλόκο.

Στο μεταξύ μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν νωρίτερα οι αγρότες της Θεσσαλίας στον κόμβο Νίκαιας, αποκλείοντας την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο. «Τα μέτρα αυτά είναι καρμανιόλα και στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία» είπε μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο συνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας.

«Ο αγώνας που κάνουμε», τόνισε, «είναι για μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα και να μην μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Παράλληλα όμως είναι και ένας αγώνας με διάρκεια για τους νεότερους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μέλλον».

Αγρότες της Ημαθίας απόκλεισαν τον κόμβο της Κουλούρας, ενώ αποκλεισμένος είναι και ο κόμβος των Σφαγείων, στα Βασιλικά. Το μεσημέρι Σερραίοι αγρότες έκλεισαν τον Κόμβο των Κερδυλλίων στην Εντατία Οδό Σερρών – Καβάλας.

Η έμφαση από τους αγρότες τώρα δίνεται στην επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που έχει εξαγγελθεί για την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα, στην πλατεία Βάθης.

αυγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.