Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αρχίζει η ενδοδημοτική κινητικότητα των υπαλλήλων

15 Φεβρουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Αρχίζει η ενδοδημοτική κινητικότητα των υπαλλήλωνΞεκινά επίσημα το πρόγραμμα ενδοδημοτικής κινητικότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας για την επιλογή των υπαλλήλων που μεταφέρονται σε άλλες θέσεις σε δήμους και περιφέρειες, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης, καθώς και ο τρόπος μοριοδότησής τους.

Με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δρομολογείται η μετάταξη μονίμων υπαλλήλων των δήμων, της ΚΕΔΕ, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάθεσης θέσεις, σε αντίστοιχο κλάδο ή ειδικότητα άλλων ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Στόχος, όπως σημειώνεται, είναι η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Η ΚΥΑ υπογράφηκε στις 10 Φεβρουαρίου. Προσδιορίζεται η διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, τα προσόντα και τα μόρια βαθμολόγησης, ο καθορισμός θέσεων και η διαδικασία μετάταξης, αλλά και οι πειθαρχικές ποινές.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα τουλάχιστον 4.000 υπάλληλοι από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.

ημερησία

This entry was posted on Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, 2014 at 17:21 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply