Συνάντηση Κουτσούμπα με εργαζόμενους της ΕΛΒΟ και της Coca Cola

coca colaΗ έκθεση της Κοινωνικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δράση της τρόικας επιβεβαιώνει τις μόνιμες θέσεις του ΚΚΕ, τόνισε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.

«Η Τρόικα, η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, τον μόνο στόχο που είχαν δεν ήταν να λύσουν προβλήματα του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας, αλλά πώς θα κάνουν πιο κερδοφόρα τα μονοπώλια, τους μονοπωλιακούς ομίλους τους, τις τράπεζές τους και τα δικά τους συμφέροντα και, οπωσδήποτε, τα συμφέροντα τμήματος της ελληνικής πλουτοκρατίας» είπε ο κ. Κουτούμπας.

«Άρα, ας αφήσουν και η κυβέρνηση, η συγκυβέρνηση, και άλλες πολιτικές δυνάμεις από την αντιπολίτευση και η αξιωματική αντιπολίτευση, τα μεγάλα λόγια και ας δουν το πραγματικό πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ο δρόμος ανάπτυξης που ακολουθήσαμε τόσα χρόνια, με ευθύνη των κυβερνώντων και όσων στήριζαν τον ευρωμονόδρομο και φτάσαμε σε αυτό το χάλι» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου και εργαζόμενους και εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους αγώνες τους για να μην προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης και να μην κλείσει η ΕΛΒΟ.

«Πρόκειται για μια τεράστια βιομηχανία, με έμπειρο εργατικό δυναμικό, με μεγάλες και χρήσιμες υποδομές για να στηρίξει την άμυνα της χώρας με την παραγωγή οχημάτων για στρατιωτικούς σκοπούς και για άλλες χρήσεις. Όχι μόνο δεν έπρεπε να συρρικνωθεί αυτά τα χρόνια, αλλά έπρεπε να αναπτυχθεί» επεσήμανε.

«Η λογική των ιδιωτών που ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους και η πολιτική της ΕΕ, με την “ενιαία υποτίθεται” αμυντική πολιτική και αμυντική βιομηχανία, ευθύνονται που έφτασαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η ΕΛΒΟ στη σημερινή κατάσταση» τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ. Κι αυτό για να στηριχθούν η γερμανική, η ολλανδική και η γαλλική βιομηχανία όπλων και να έρχεται μετά η Ελλάδα να κάνει εισαγωγές για να μπορέσει να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη άμυνα της χώρας.

Όλα αυτά, είπε, συνθέτουν ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσει συνολικά το λαϊκό κίνημα, γιατί οι κυβερνήσεις και αυτοί που έχουν την εξουσία ούτε θέλουν ούτε μπορούν να το λύσουν. Μόνο το λαϊκό κίνημα, με μια λαϊκή συμμαχία που θα απαιτήσει μιαν άλλη εξουσία, λαϊκή εξουσία, γιατί τότε θα γίνει πραγματικότητα η δημιουργία ενός ενιαίου κρατικού φορέα αμυντικής βιομηχανίας που θα μπορεί να λύνει προβλήματα άμυνας και να δίνει δουλειά σε εργαζόμενους που θα πληρώνονται κανονικά και θα κάνει και προσλήψεις.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση υπουργών που για δεύτερη φορά δεν πήγαν στη Βουλή να απαντήσουν σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θεοδόση Κωνσταντινίδη, για την ΕΛΒΟ. »Είναι πρόκληση. Δεν μπορεί να μένουν ξεκρέμαστοι οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, δεν μπορεί να μένει ξεκρέμαστη άμυνα της χώρας» είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Αλιόγκας, είπε ότι οι εργαζόμενοι είναι ενάντια σε αυτό που συμβαίνει στην εταιρεία, στο κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας. «Είμαστε απέναντι στον ειδικό εκκαθαριστή. Η θέση μας είναι ότι πρέπει να οριστεί διοίκηση, να αναπτυχθεί αυτή η εταιρεία και να δώσουμε προοπτική και δουλειά σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

Τον γ.γ. του ΚΚΕ συνόδευαν ο βουλευτής Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του κ. Κουτσούμπα περιλαμβάνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Coca Cola και συνάντηση με τους απεργούς. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθεί το δήμο Αμφίπολης και στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο, θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στις Σέρρες.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.