Ένας Έλληνας μαθαίνει στους Κινέζους το πιτόγυρο
pekinΟ Γιάννης Γεωργούλης πήγε για πρώτη φορά στην Κίνα το καλοκαίρι του 2012, για αναψυχή. Πού να φανταστεί, πως έπειτα θα ζούσε εκεί, ξεκινώντας μια επιχείρηση–ρίσκο.

Ο Χιώτης Γιάννης Γεωργούλης πήρε μαζί μία φίλη του και συμφοιτήτρια, τη δημοσιογράφο Δανάη Μακρή, και έστησαν την επιχείρησή τους, η οποία σκίζει!

Εφτιαξαν το «Santorini Souvlaki Bar» στην οδό Γκουάνγκουα, στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
Συνάντησα άπειρες δυσκολίες, το τεράστιο πολιτισμικό χάσμα, το κενό της γλώσσας, τις συνήθειες των ανθρώπων, τις διαδικασίες ώστε να ιδρύσεις μία εταιρεία στην Κίνα και τη γραφειοκρατία», είπε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. «Το σουβλάκι τούς φαίνεται παράξενο και η πίτα με το τζατζίκι εντελώς εξωγήινα. Αντιλαμβάνονται όμως αμέσως το γεγονός ότι είναι καλή και χορταστική τροφή. Η γεύση είναι καθαρά υποκειμενική. Κάποιοι το βρίσκουν εξαιρετικό, σε άλλους φαίνεται ξένο και ενδιαφέρον, ενώ υπάρχουν και εκείνοι στους οποίους δεν αρέσει», δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης.

«Οφείλω να παραδεχτώ ότι η αποδοχή είναι εξαιρετική. Οι Κινέζοι γνωρίζουν και αγαπούν την Ελλάδα. Όταν σε ρωτήσουν από πού είσαι και πεις «είμαι Έλληνας», αμέσως απλώνεται ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Μας εκτιμούν. Και όχι για το σουβλάκι, αλλά για τη μακρά Ιστορία μας, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τη Σαντορίνη, τις γαλάζιες παραλίες, το Αιγαίο, τη φιλοξενία μας, ακόμα και για τη φήμη ότι είμαστε όμορφος και εpωτικός λαός», λέει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.