Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα στοιχεία στο φως για την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου

11 Φεβρουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Συνεχίζεται για όγδοη ημέρα η ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο

PAPAGEORGOPOYLOS- ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣΝέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης ήρθαν στο φως κατά την έναρξη της όγδοης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας, που επαναλαμβάνεται, σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Επιχειρώντας να απαντήσει στα προ ημερών στοιχεία που προσκόμισε η υπεράσπιση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ότι ο πρώην δημοτικός υπάλληλος Παναγιώτης Σαξώνης έκανε αναλήψεις μετρητών, το διάστημα πριν από το 1999, δηλαδή πριν από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, τα οποία κατέληγαν σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς, ο συνήγορος του άλλοτε ταμία υποστήριξε τα εξής:

«Επρόκειτο για χρήματα τα οποία έπαιρνε ο εντολέας μου υπό τη μορφή άτοκων δανείων προκειμένου να εξυπηρετήσει τόσο δικές του ανάγκες όσο και ανάγκες συναδέλφων του δημοτικών υπαλλήλων».

Σχολιάζοντας την πρακτική αυτή, ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Νάιντος έκανε λόγο για «παρατράπεζα» που είχε στηθεί στον Δήμο.

Ο Π. Σαξώνης, ερωτηθείς από το δικαστήριο, επιβεβαίωσε ότι με τα χρήματα αυτά εξυπηρετούσε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί του απευθύνονταν σ’ αυτόν λόγω των «σχέσεων φιλίας» που διατηρούσε μαζί τους. Σημείωσε δε, ότι τα χρήματα αυτά επιστρέφονταν κανονικά και δεν ήταν προϊόν της υπεξαίρεσης.

Όπως είπε, επρόκειτο για «παρατυπία», η οποία -κατά τον ίδιο- σταμάτησε το 1999, όταν ανέλαβε διευθυντής στην ταμειακή υπηρεσία ο συγκατηγορούμενός του Θ. Γκόλας.

Σε ερώτηση που απηύθυνε το δικαστήριο προς τον Π. Σαξώνη γιατί δεν το κατέθεσε αυτό στην πρωτοβάθμια δίκη, όπως και γιατί ο κατηγορούμενος σχολιάζοντας, κατά την τελευταία συνεδρίαση, τις τραπεζικές αυτές κινήσεις, είπε ότι επρόκειτο για «σύμπτωση», ο πρώην ταμίας απάντησε: «Τώρα το θυμήθηκα».

Ο συνήγορος του τελευταίου Π. Σαξώνη, αναφερόμενος στην ταμειακή διαχείριση και στις πληρωμές χωρίς εντάλματα, διαβάζοντας δήλωση εκ μέρους του εντολέα του, έστρεψε τα βέλη του εναντίον του τέως δημάρχου και του πρώην γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια.

«Δεν ήρθαν σε μένα για να μου παράσχουν τεχνογνωσία. Την είχα. Με έπεισαν όμως και με συνέδραμαν άμεσα με σειρά πράξεων και παραλείψεων να τη χρησιμοποιήσω για να καταστεί δυνατή η υπεξαίρεση που καλυπτόταν με τη δημιουργία των πλαστών και εικονικών δικαιολογητικών» ανέφερε.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, η οποία εξετάζεται από την υπεράσπιση του Γ. Γκαϊτατζή, ενός εκ των δύο κατηγορούμενων πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας.

το βήμα

This entry was posted on Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2014 at 22:47 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply