Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δήλωση της Γενικής Γραμματέα για τον θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη

6 Φεβρουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

βίκυ ευταξάΣτον θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει  σε συνεργασία με τη δημόσια διοίκηση στην ανοικοδόμηση μιας νέας σχέσης κράτους-πολιτών, που θα βασίζεται στη χρηστή διακυβέρνηση με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας, ισότητας και δικαιοσύνης, αναφέρεται σε γραπτή δήλωσή της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά.

Η Γενική Γραμματέας με αφορμή την επίσκεψη στα Ιωάννινα αντιπροσωπείας της Ανεξάρτητης Αρχής με επικεφαλής τη Συνήγορο του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού δήλωσε τα ακόλουθα:

« Θεωρώ σημαντική τη σημερινή πρωτοβουλία της Συνηγόρου του Πολίτη να επισκεφθεί τα Ιωάννινα με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες αλλά και τα στελέχη των δημόσιων υπηρεσιών για την αποστολή και το έργο ττης Ανεξάρτητης Αρχής. Αυτό γιατί στην 15χρονη πορεία του, ο ρόλος του  ΣτΠ  παρανοήθηκε από μερίδα πολιτών που προσέφυγε σε αυτόν. Σήμερα λοιπόν, δίνεται η ευκαιρία να γίνει κατανοητό προς όλους πως ο θεσμός που λειτουργεί ως Ανεξάρτητη Αρχή συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις στην επίλυση των όποιων διαφορών χωρίς να υποκαθιστά τη δημόσια διοίκηση ή τη δικαιοσύνη. Από την άλλη, εμείς που υπηρετούμε τη Δημόσια Διοίκηση θα πρέπει να βλέπουμε το ΣτΠ ως συνεργάτη και όχι ως ελεγκτή καθώς ο στόχος μας είναι κοινός και δεν είναι άλλος από τη βελτίωση των σχέσεων κράτους- πολιτών. 

Ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή που εξαιτίας και της γενικότερης κρίσης (οικονομικής, κοινωνικής, αξιών)  το αίσθημα της ανασφάλειας στους πολίτες και της δυσπιστίας τους απέναντι στο κράτος είναι ακόμη πιο έντονο επιβάλλεται όλοι μας να επιδείξουμε διαρκής επαγρύπνηση και με αγαστή συνεργασία να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ο καθένας από το δικό του θεσμικό ρόλο».

This entry was posted on Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2014 at 14:04 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply