Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επισκέψεις της Γενικής Γραμματέα στην Βλάστη και τη Σιάτιστα

3 Φεβρουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

dhmos eordaiasΤους Δήμους Βοίου και Εορδαίας επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, το Σαββατοκύριακο (1-2 Φεβρουαρίου 2014).

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας το Σάββατο πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τ.Κ. Βλάστης του Δήμου Εορδαίας και στο πρότυπο Κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης που λειτουργεί εκεί και διοικητικά ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Κατά την επίσκεψή της, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους υπαλλήλους, για την πορεία του Κέντρου , τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή και να συζητήσει μαζί τους την περαιτέρω αξιοποίησή του.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μηνάς Δαλακιούρης ξενάγησε τη Γενική Γραμματέα στην περιοχή της Βλάστης που παρουσιάζει ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον λόγω της  τοπογραφίας της περιοχής.

«Ο δήμος Εορδαίας αποτελεί μοναδικό παράδειγμα περιβαλλοντικής διπολικότητας. Από τη μια, η λεκάνη της Πτολεμαΐδας και τα όποια περιβαλλοντικά της προβλήματα και από την άλλη, οι υπόλοιπες τοπικές κοινότητες με τις φυσικές τους ομορφιές μπορούν να αποτελέσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, που παρά τη διαφορετικότητά τους μπορούν να συνδυαστούν για την ισότιμη αξιοποίηση της περιοχής» υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας.

Στη Σιάτιστα

Το πρωί της Κυριακής η Γενική Γραμματέας μετέβη στη Σιάτιστα όπου η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη με τον υφυπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη.

Εκεί, η κ. Ευταξά μαζί με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή και τη Δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου συνόδευσαν την υπουργό στην ξενάγηση, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Γεράνεια, στο Αρχοντικό «Μανούση» αλλά και στην πόλη της Σιάτιστας που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της αρχιτεκτονική της κληρονομιάς .

This entry was posted on Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2014 at 23:33 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply