Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γεωργιάδης: 50% φθηνότερα τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα στην Ελλάδα

3 Φεβρουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλήρης συνεννόηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη

Την αντίθεσή του στην πλήρη απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ (Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα) στην Ελλάδα επανέλαβε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι η τιμή τους στη χώρα μας είναι χαμηλή.

“Η γενική εικόνα είναι, ότι εάν το κίνητρο μας είναι η τιμή, για την είσοδο των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ, προφανώς κάνουμε λάθος, γιατί η μέση τιμή στην Ελλάδα είναι κατά 50% χαμηλότερη σε σχέση με την Ευρώπη σύμφωνα με το IMS (IMS Institute for Healthcare Informatics.). Πλήρης απελευθέρωση όπως την εννοούν ορισμένοι έχει γίνει μόνο σε μια χώρα”, τόνισε.

Σημείωσε ότι το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλήρης συνεννόηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. «Θα παμε απο κοινού να μιλήσουμε με την τρόικα. Υπάρχουν διάφορα σενάρια» τόνισε.

Εξήγησε ακόμη ότι αμέσως μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία θα ξεκινήσει η διαδικασία της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας.

“8.500 γιατροί στον ΕΟΠΥΥ τίθενται σε διαθεσιμότητα, όλοι θα πρέπει να επιλέξουν το δημόσιο ή το ιδιωτικό τομέα, και σε μια εβδομάδα θα πρέπει να έχουν κάνει την αίτηση, για να ξέρουμε τα κενά που δημιουργούνται και να τα καλύψουμε άμεσα”, δήλωσε.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παρασύρθηκαν από “θερμοκέφαλους” να κάνουν από το Νοέμβριο απεργία για να υποχωρήσει η κυβέρνηση. «Αυτά που κάνουμε δεν είναι δικά μας ακολουθούμε τα πρότυπα του ΠΟΥ και άλλων χωρών θα θέλαμε να είναι μαζί μας από την αρχή. Οι αλλαγές στη χώρα μας γίνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία.

news247

This entry was posted on Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2014 at 22:17 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply