Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς να καταλάβετε αν σας λένε ψέματα σε 5’’

2 Φεβρουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν οι γύρω σας είναι ειλικρινείς μαζί σας ή αν εσείς είστε καλοί στο να λέτε ψέματα;

Ένας καθηγητής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire που ασχολείται με την δημόσια αντίληψή της, ο Richard Wiseman, βρήκε έναν πολύ απλό τρόπο να το διαπιστώσετε σε 5 δευτερόλεπτα, τον οποίο και εξηγεί στο παρακάτω video.

 

Εν ολίγοις, το τεστ είναι το εξής: Με τον δείκτη του δεξιού σας χεριού (αν είστε δεξιόχειρες) σχεδιάστε ένα “Q” στο μέτωπό σας. Αν το σχεδιάσετε με την φορά της κάτω γραμμούλας του έτσι, ώστε να μπορούν να το διαβάσουν σωστά αυτοί που σας κοιτάζουν (δηλαδή με την γραμμούλα προς το δεξιό μέρος του μετώπου όπως σας κοιτάζουν οι άλλοι), τότε είστε καλός στα ψέματα, σκέφτεστε πολύ το πώς φαίνεστε στους άλλους και θέλετε να είστε το επίκεντρο της προσοχής. Αν πάλι σχεδιάσατε το “Q” έτσι ώστε να το διαβάζετε εσείς σωστά, αυτό σημαίνει πως είστε μάλλον εσωστρεφείς και ειλικρινείς με τους γύρω σας. Ζητήστε και από τους γύρω σας να σχεδιάσουν ένα “Q” στο μέτωπό τους για να διαπιστώσετε αν… σας λένε ψέματα. Το video αυτό αποτελεί ένα από τα μονόλεπτα “How-to” της σειράς «in 59 seconds» του καθηγητή, ο οποίος στο κανάλι του έχει δημοσιεύσει και άλλα έξυπνα και εύκολα τεστ για «καθημερινή χρήση».

in2life

This entry was posted on Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου, 2014 at 22:07 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply