Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συμβουλές για τη διατροφή του παιδιού

31 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Από δύο μέχρι πέντε ετών οι γονείς μπορούν να μειώσουν σταδιακά το λίπος

Συμβουλές για τη διατροφή του παιδιούΠολλοί γονείς αναρωτιούνται αν πρέπει να προσέχουν τα λιπαρά στη διατροφή του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς για τη διατροφή και την υγεία, μέχρι την ηλικία των δύο ετών, το παιδί χρειάζεται αρκετό λίπος, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, τη ραγδαία ανάπτυξή του και την έντονη κινητικότητά του. Από δύο μέχρι πέντε ετών, οι γονείς μπορούν να μειώσουν σταδιακά το λίπος στη διατροφή του παιδιού.

Μετά την ηλικία των πέντε ετών, ισχύει ό,τι και για τους ενήλικες: η ημερήσια κατανάλωση λίπους δεν πρέπει να ξεπερνάει το 30% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Έτσι για παράδειγμα ένα παιδί άνω των 8 ετών μπορεί να καταναλώνει ημιάπαχα γαλακτοκομικά, όχι όμως 0 %.

Είναι επίσης σημαντικό το παιδί να προσλαμβάνει λίπος από διαφορετικές πηγές, ώστε να λαμβάνει επαρκείς ποσότητες των δύο λιπαρών οξέων (λινολεϊκό και λινολενικό οξύ), που είναι αναγκαία για την υγεία και την ανάπτυξή του. Καλό λοιπόν είναι να μειωθούν τα κορεσμένα λιπαρά από βούτυρο, γλυκά, παχιά κρέατα και να αυξηθούν τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά από ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, φυτικές μαργαρίνες και ψάρι.

neadiatrofis

This entry was posted on Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, 2014 at 16:13 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply