Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς το Tetris βοηθά την όρασή μας!

29 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Θα πιστεύατε ποτέ ότι ένα διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαταραχών του οπτικού συστήματος;

Πώς το Tetris βοηθά την όρασή μας!Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά, το δημοφιλές Tetris βοηθά στην αντιμετώπιση της αμβλυωπίας, της διαταραχής που είναι γνωστή και ως «τεμπέλικο μάτι», καθώς εκπαιδεύει και τα δυο μάτια να συνεργάζονται, μεταδίδοντάς τους  πληροφορίες με συμπληρωματικό τρόπο.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, ο «εξαναγκασμός» μέσω του παιχνιδιού και των δυο ματιών σε συνεργασία, καταπολεμά την «τεμπελιά» του αδύναμου ματιού και αυξάνει την πλαστικότητα του εγκεφάλου, βελτιώνοντας την όραση.

Η αμβλυωπία προκαλείται από την προβληματική μετάδοση σημάτων στον εγκέφαλο από το ένα μάτι και καταλήγει στην καταστολή του αδύναμου ματιού από το δυνατό.

Ο επικεφαλής της μελέτης εξήγησε σχετικά: «Το κλειδί για τη βελτίωση της όρασης στους ενήλικες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εναλλακτικές θεραπείες, είναι η δημιουργία συνθηκών που αναγκάζουν τα μάτια να συνεργαστούν για πρώτη φορά ώστε να επιτελέσουν μια συγκεκριμένη εργασία».

This entry was posted on Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2014 at 23:43 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply