Σαρωτική, η ΑΕΚ νίκησε βροχή, αέρα και Πανναξιακό, με… σόου Ιβάν Μπρέσεβιτς * 0-5 το τελικό σκορ, χατ τρικ ο Κροάτης σε ένα ημίχρονο, δύο γκολ ο «δαιμόνιος» Πλατέλλας

Ποιος είδε την ΑΕΚ και δεν τη φοβήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (26/1)… Η Ένωση μπορεί να είχε να αντιμετωπίσει, εκτός από τον αξιόμαχο Πανναξιακό, και τις φοβερά δύσκολες καιρικές συνθήκες που υπήρχαν στο νησί, αλλά δεν έδειξε να… χαμπαριάζει και πανηγύρισε ένα άνετο διπλό (0-5), πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στην επανάληψη.

Οι ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα, που έμειναν στο μηδέν στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο… ξέσπασαν και με σούπερ Ιβάν Μπρέσεβιτς, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ, έφτασαν στην άνετη επικράτηση. Άξιος… συμπαραστάτης του Κροάτη φορ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, ο Βαγγέλης Πλατέλλας, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις έκανε άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα με τις… μπούκες του, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική παρουσία του με δύο γκολ.

Η ΑΕΚ χρειάστηκε, πάντως, αρκετή ώρα για να συνηθίσει στα… καιρικά φαινόμενα που συνάντησε στο νησί των Κυκλάδων και ουσιαστικά πέταξε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Πέρα από μια ανούσια υπεροχή και κατοχή της μπάλας, που δεν μετουσιωνόταν σε ευκαιρίες, η Ένωση δεν είχε κάτι άλλο, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει φυσιολογικά μέχρι το φινάλε των 45′.

Η… καλή μέρα στην επανάληψη φάνηκε από το… πρωί για τους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα, οι οποίοι με το καλημέρα σκόραραν με κεφαλιά-κανονιά -ποιου άλλου;- του Ιβάν Μπρέσεβιτς, ο οποίος για ακόμα μία φορά έδωσε τη λύση και άνοιξε το δρόμο για το θρίαμβο.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την ΑΕΚ, ο Πανναξιακός αναγκάστηκε να βγει πιο ψηλά για να πιέσει, κάτι που δεν γινόταν στο α’ μέρος, με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να βρίσκουν διαδρόμους και κάθε φάση να… μυρίζει γκολ. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο 54′, όταν ο Μπρέσεβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 0-2, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ενώ τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του εξαιρετικού, για ακόμα ένα ματς, Πλατέλλα να σκοράρει, αφού πρώτα… χόρεψε την αντίπαλη άμυνα.

Το… τσουνάμι των γκολ για την ΑΕΚ δεν είχε σταματημό, με τον Πλατέλλα ξανά στο 64′ με ωραίο πλασεδάκι να σημειώνει το τέταρτο γκολ, ενώ το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Μπρέσεβιτς στο 76′, μετά από τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Αναμφίβολα, ο ψηλός (Μπρέσεβιτς) και ο κοντός (Πλατέλλας) ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης που πήρε η Ένωση στη Νάξο, όχι μόνο για τα γκολ που πέτυχαν αλλά και για τη συνολική εικόνα τους. Αν, ωστόσο, πρέπει να επιλεγεί κάποιος από τους δύο, αυτός είναι ο Κροάτης φορ, ο οποίος απέδειξε τη μαχητικότητα που τον διακρίνει, εκτός απ’ όλα τ’ άλλα, με πιο χαρακτηριστική φάση αυτή του 90′, όταν με το σκορ στο 0-5 έκανε τάκλιν στην άμυνα για να προλάβει αντίπαλο, δείχνοντας και στο μεγαλύτερο ΑΕΚτζή του κόσμου, τον Μιχάλη Παυλή (ΦΩΤΟ, κάτω), ο οποίος ήταν στο γήπεδο της Νάξου, ότι τα δίνει όλα για την κιτρινόμαυρη φανέλα!

pavlis

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μάλαμας με βοηθούς τους Ρούντο, Γουργιώτη (Ανατολικής Αττικής).

Κίτρινες: 11′ Λίμα, 41′ Καρούσης, 52′ Καλογέρης – 38′ Μπρέσεβιτς, 57′ Γροντής.

Κόκκινη: 86′ Λίμα.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Γιώργος Βλαστός): Γιουρούσης, Μεσημέρης (84′ Μυτανάκης), Τσαρτσαράς, Ανδρεόπουλος, Λίμα, Καλογέρης, Καρούσης (46′ λ.τρ. Παπαδόπουλος), Βούλγαρης, Ντούκα, Αριανούτσος, Ρόβας Χ.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Γεωργέας (70′ Τσουκαλάς), Πεταυράκης, Ρόβας Β., Τσιρίλο, Κορδέρο (78′ Τσεβάς), Γροντής (70′ Παληαρούτας), Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας.

a-sports

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.